Foto: PantherMedia/Scanpix
Mirdzošs un veselīgs smaids ir viena no būtiskākajām labas pašsajūtas, kā arī pievilcīga izskata sastāvdaļām. Mūsdienās pieejami visdažādākie zobu balināšanas un baltināšanas veidi, kas gan ir samērā dārgi. Tiesa, ne vienmēr žilbinošāks smaids nozīmē plānāku maciņu – turpinājumā „India Times” apkopotie paņēmieni, kā smaidu padarīt gaišāku mājas apstākļos.

Cepamā soda

Soda ne tikai lieliski iztīra dažādus traipus, bet arī baltina zobus. Uzklāj to uz zobu birstes, tīrot zobus, kā ierasts! Tiesa, izvairies no pārāk biežas šāda veida zobu baltināšanas, jo soda var padarīt trauslu to emalju.

Ūdeņraža pārskābe

Ūdeņraža pārskābe iznīcina baktērijas, kas ir viens no iemesliem, kādēļ mūsu zobi var iegūt tumšāku nokrāsu. Pēc to iztīrīšanas izskalo muti ar vieglu peroksīda šķīdumu, kas tavam smaidam liks iemirdzēties spožāk, atsvaidzinot arī elpu un dezinficējot mutes dobumu.

Selerijas

Selerija lielākoties sastāv no ūdens. Tās košļāšana atbrīvos zobu no krāsvielu nosēdumiem un aplikuma, attīrot arī šaurākās spraugas, kuras nav iespējams iztīrīt ar zobu birstes palīdzību.

Ābolu etiķis

Ābolu etiķis darbojas līdzīgi sodai un to arī nav ieteicams lietot regulāri. Tomēr šis ir viens no ātrākajiem un efektīvākajiem zobu baltināšanas veidiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!