Foto: Shutterstock
Saprotams, ka tīri mati ir skaista galvas rota. Tomēr ne vienmēr sievietēm ir laiks un vēlēšanās veltīt uzmanību kārtējai matu mazgāšanai un veidošanai. Turklāt, kā liecina portāla "Live About" informācija, pārlieku biežs mazgāšanas process būtiski ietekmē gan matu krāsu, gan izturību un spožumu. Tāpēc šoreiz apkopojam vairākus veidus, kā panākt satriecošu galvas rotu, matus nemazgājot.

Atvēsināšanas process

Tikko beidzies treniņš, bet mati sasvīduši? Neuztraucies – pārliecinies, ka galva un tai skaitā mati atdziest. Karstums ir viens no tiem, kas matu izskatu padara vēl taukaināku un netīkamāku, tāpēc vari izmantot vairākus atvēsināšanās variantus. Piemēram, labi vēdināmā telpā izķemmē matus, tā izplatot dabīgās eļļas caur šķipsnām, kas darbosies kā kondicionēšanās līdzeklis, tad izmanto fēna vēsā gaisa režīmu un pūt uz matiem. Kuplākam izskatam vari nolaist galvu uz leju un pūst virsū vēso gaisu ar fēnu. Savukārt, ja mati saņemti astē, vari uzsmidzināt mazliet ūdens uz saknēm un tad izžāvēt ar mēreni siltu gaisu.

Sausie šampūni

Arī sausie šampūni ir labs variants, kas ļaus no rīta izlaist matu mazgāšanas rituālu. Produktu klāsts ir pietiekami plašs, taču iedalās divās daļās – pulvera vai aerosola sausie šampūni. Abi darbojas vienādi – absorbē matos esošās eļļas. Tomēr katras sievietes galvas rota ir atšķirīga, tāpēc ieteicams atrast sev piemērotāko. Sauso šampūnu izsmidzini vai iesmērē matu saknēs un tad, paceļot saknes, ieveido formu. Sāc ar mazāku daudzumu līdzekļa, lai efektu nepārvērstu par defektu, kas pievērsīs pastiprinātu uzmanību nemazgātajiem matiem.

Iemasēšana matos un nogaidīšana

Vēl viens aspekts, par kuru aizmirst daudzas sievietes, izmantojot sausos šampūnus, ir līdzekļa iemasēšana saknēs un tad pāris minūšu nogaidīšana. Tādā veidā ieklāsi vajadzīgo daudzumu. Aptuveni trīs līdz piecu minūšu pauze nepieciešama, lai sausā šampūna rezultātā izžūtu mitrums, tauki un sviedri, kas matus padara netīrus. Saprotams, ka tie nebūs tik svaigi kā tikko izmazgāti, tomēr uzlabos izskatu un ļaus vēl vienu dienu galvas rotu nemazgāt.

Matu ieveidošana

Pēc sausā šampūna lietošanas vai izpūšanas ar vēsu gaisu ieteicams pievērsties arī matu ieveidošanai. Jāņem vērā, ka sievietēm būtiski atšķiras matu netīrības pakāpes – vienai otrajā dienā mati būs tikai nedaudz taukaini, bet citai – līdzēs tikai galvas rotas mazgāšana. Tomēr ir vērts izmantot arī matu lakas, veidošanas vaskus un citus līdzekļus, kas palīdzēs izveidot pietiekami svaigu frizūru. Daudzām piestāvēs mezglā savīti mati, citas var izvēlēties veidot zirgasti. Savukārt īpaši cirtainu matu īpašniecēm lieliski piestāv dabiskā tauku kārta, kas izceļ matu struktūru. Tikai vienmēr atceries par līdzsvaru it visā – ja mati ir īpaši netīri, labāk izmazgā tos, nevis papildini ar neskaitāmiem līdzekļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!