Foto: Shutterstock
Vizāžisti, kuru ikdiena ir filmzvaigžņu un pasaulslavenu modeļu grimēšana, ir iemanījušies panākt satriecošu efektu maksimāli īsā laikā, izmantojot nelielu daudzumu skaistumkopšanas līdzekļu. Profesionāļu devīze ir – roku veiklība un minimums kosmētikas. Turklāt, vairums no viņu izmantotajiem līdzekļiem noteikti atrodas arī tavā kosmētikas maciņā, tikai jāiemācās tos prasmīgi likt lietā.

Tādēļ šodien atklāsim "Passion" atrastos pasaulslavenu vizāžistu noslēpumus, kas atklāj, – kā uzklāt ikdienas meikapu ātri, profesionāli un bez liekiem tēriņiem.

Lūpukrāsa sejas konturēšanai

Foto: Shutterstock

Seriāla "Sekss un lielpilsēta" vizāžiste Hakija Vestmena iesaka izmantot kafijas krāsas un citu brūno toņu lūpukrāsas ne vien ierastajā veidā, bet arī sejas konturēšanai. Iezīmē ar lūpukrāsu līnijas zem vaigu kauliem, gar matu augšanas līniju, deguna sānu malas, zoda līniju un izpludini ar otas palīdzību. Atšķirībā no sausajiem pūderveida konturēšanas līdzekļiem, kuri pēc vizāžistes domām padara seju plakanu, lūpukrāsa piešķir ādai dabisku mirdzumu un valgu, veselīgu spīdumu.

Tonālā krēma uzklāšanas knifi

Foto: PantherMedia/Scanpix

"Estee Lauder" vizāžists Toms Pešo skaidro, ka jebkuru tonālo krēmu, izmantojot dažādus paņēmienus, ir iespējams uzklāt atšķirīgā biezumā. Ja vēlies vieglu, it kā caurspīdīgu klājumu, tonālā līdzekļa uzklāšanai izmanto pirkstus, vidēji sedzošu efektu iegūsi, izmantojot otu, bet, ja vēlies īpaši sedzošu un maskējošu efektu, izmanto šim nolūkam paredzētu sūkli.

Vaigu sārtums nogurušu acu maskēšanai

"Maybelline" oficiālais vizāžists Dominiks Semjuels atklāj paņēmienu, ar kura palīdzību ātri var piešķirt mirdzumu nogurušām acīm: apakšējo skropstu augšanas līnijas centrā ar maigi rozā vaigu ēnām jāiezīmē punktiņš. Kā uzklāšanas instrumentu vari izmantot mazā pirkstiņa galu – šādi punktiņš padosies dabiskāks, bet skatiens, gluži kā uz burvju mājienu, kļūs spožs un izteiksmīgs.

Sūklis dabiskam lūpukrāsas klājumam

Foto: Shutterstock

Slavenā vizāžiste Peta Makgrata pamāca – lai panāktu dabisku efektu, lūpukrāsas uzklāšanai jāizmanto nevis otiņa vai lūpu zīmulis, bet tonālā krēma uzklāšanai paredzēts sūklītis. Uz delnas virspuses uzklāj nedaudz lūpukrāsas un sajauc to ar lūpu balzamu. Iegūto maisījumu ar sūkļa palīdzību vieglām, vibrējošām kustībām klāj uz lūpām. Šādi iegūsi vienmērīgu, vieglu toni, ko nav iespējams panākt, izmantojot lūpukrāsas uzklāšanai otiņu vai pirkstgalu.

Divu toņu vaigu sārtums

Lai izvairītos no tā, ka meikaps izskatās plakans un samākslots, vizāžiste Diana Kendala iesaka izmantot divu toņu vaigu sārtumu. Ar tumšāko iezīmē vaigu kaulus, bet ar gaišo viegli ietonē vaigu galus, šādi piešķirot sejai veselīga sārtuma un mirdzuma efektu.

Losjons ķermeņa ādas nepilnību maskēšanai

Vizāžists Karims Rahmans, kurš ir biežs viesis Modes nedēļu aizkulisēs, atklāj kādu savu īpašo triku. Ja paredzēts ģērbt atklātu tērpu, kas paredz ķermeņa, piemēram, dekoltē, kāju vai muguras atkailināšanu, lai nomaskētu ādas nepilnības, CC krēmu sajauc ar savu iecienītāko ķermeņa losjonu, pāris pilieniem sausās eļļas (dry oil) un uzklāj uz ādas.

"Bembija" skatiena efekts

Foto: Shutterstock

Šobrīd aktuālo, nevainīgo "Bembija" skatiena efektu radīt nav nemaz tik sarežģīti. Bejonses, Dženiferas Lopesas un daudzu citu pasaulslavenu zvaigžņu vizāžiste Mallija Ronkala iesaka, uzklājot skropstu tušu, otiņu virzīt no skropstu saknēm uz deguna pusi, šādi panākot maksimāli atdalītu skropstu efektu, kas padarīs skatienu naivu un bērnišķīgu.

Baltais zīmulis un krēms sejas izgaismošanai

Šārona Douseta uzskata – ja jāsteidzas, bet uz ātru roku nekur nav atrodams sejas izgaismotājs, satraukumam nav iemesla. Uz delnas virspuses uzklāj balto acu zīmuli vai ēnas un sajauc to ar nelielu daudzumu sejas krēma vai lūpu balzama. Iegūto līdzekli izmanto sejas ādas izgaismošanai, uzklājot uz vaigu izciļņiem, zoda, pieres, kā arī deguna viduslīnijas, acu iekšējo kaktiņu, uzacu kaulu un virslūpas iezīmēšanai.

Rožūdens ideālam sejas tonim

Foto: Shutterstock

Elisa Leina ne reizi vien ir zaudējusi cīņā, mēģinot uzklāt tonālo krēmu uz sausas, plēkšņainas ādas. Tādēļ var ticēt viņas apgalvojumam, ka pirms kosmētikas uzklāšanas sausu ādu vajag mitrināt, notīrot ar rožūdenī samitrinātu vates tamponu. Nedaudz rožūdens pievieno arī uz delnas virspuses uzziestam tonālajam krēmam, kārtīgi samaisi un tikai tad uzklāj to. Šo manipulāciju rezultātā āda kļūs zīdaina un nevainojama.

Ēnas kā palīgs acu lainerim

Foto: Shutterstock

Keitas Mosas vizāžiste Vela Garlanda iesaka pēc acu plakstiņu līnijas iezīmēšanas ar kontūrzīmuli, nostiprināt un nofiksēt iezīmēto acu līniju, uzklājot ēnas. Speciāliste apgalvo, ka ar šādu vienkāršu paņēmienu vari piešķirt meikapam īpašu noturību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!