Foto: Shutterstock
Pilnīgas un izteiksmīgas lūpas ir katras sievietes sapnis. Lai arī aktualitātēs virmo dažādas krāsas, stiliste, grima speciāliste un imidža skolas-studijas "Unastyle" direktore Una Bernatoviča iesaka nebaidīties un pamēģināt arī kādu košāku toni. Tāpat viņa norāda, ka ugunīgi sarkanu matu īpašniecēm nav jābaidās no tikpat karstasinīgām lūpām – visa pamatā ir raksturs un temperaments.

Kādu imidžu vēlies parādīt, izmantojot lūpukrāsu?


Grima speciāliste atklāj, ka lūpukrāsa ir svarīga tam, kas jau sievietei ir uzklāts uz sejas, piemēram, vai ir uzlikts tonālais krēms. Dažkārt, uzkrāsojot lūpukrāsu, var parādīties mazas ēnas ap muti vai izcelties virs lūpas esošie matiņi. "Ja nav uzlikts tonis, ir ļoti riskanti eksperimentēt ar krāsām," skaidro Una. Ja pamats ir labi veidots, piemēram, uzklāts tonālais krēms, iekrāsotas uzacis un vaigi, nav nekādu ierobežojumu lūpukrāsu izvēlē.

Viņa norāda, ka atkarīgs arī no tā, cik sieviete ir gatava pati, kā arī – kādu imidžu vēlas parādīt: "Vai viņa grib būt maiga, romantiska, vai viņa grib būt eleganta un atturīga, vai viņa grib būt dramatiska. No tā ir atkarīgs krāsas tonis – cik piesātināts, intensīvs," skaidro Una. Vēl svarīgs ir cilvēka raksturs un arī izskats – kolorītākām dāmām spilgta lūpukrāsa izskatīsies efektīgi. "Ja ir rudi, ugunīgi mati, kāpēc gan lūpas nevar būt tādas – spēcīgas, sulīgas, spilgtas? Ļoti labi saskanēs kopā," piebilst vizāžiste.

Lai izceļas sieviete, nevis grims

View this post on Instagram

A post shared by alix. (@icovetthee) on Jan 21, 2019 at 10:39am PST

Šobrīd arī zuduši noteikumi, ka siltu nokrāsu matu īpašniecēm meikapā jāizvēlas siltie toņi, savukārt vēsiem matiem derēs tikai vēsās nokrāsas. "Protams, lielākā daļa sieviešu vēlas, lai koptēls izskatās harmoniski – lai izceļas viņa pati, nevis meikaps," skaidro grima speciāliste. Gadījumos, kad līdzsvars, šķiet izzudis, vienmēr var paļauties uz savām dabas krāsām, kuras tiek nedaudz pastiprinātas ar kosmētikas palīdzību. "Ja mēs uzliekam kardināli pretēju toni, protams, uzreiz tas ir pamanāms," atgādina Una.

Daļai sieviešu ir arī tā, ka lūpu dabiskais tonis jau izskatās kā iekrāsots, savukārt citām – bez lūpukrāsas mute saplūst kopā ar seju. "Jāskatās pēc tā, kāds ir savs dabīgais tonis, lai neiznāk tā, ka dabīgais ir sulīgāks nekā lūpukrāsa. Te nekad nebūs viena recepte visām," skaidro speciāliste. Tāpat tas atkarīgs no rakstura, pasākuma, temperementa un tēla, ko sieviete vēlas parādīt. Piemēram, mākslinieciskākas dabas dāma ar nestandarta stilu spēj labi izrādīt netipiskas lūpukrāsas, bet citas atzīs, ka šī brīža aktuālajam koraļļa tonim nav gatavas. Tāpēc raksturam ir liela nozīme.

Jebkurā vecumā var pielāgot sezonas aktualitātes


Una atklāj, ka dažkārt sievietēm bijusi neveiksmīga pieredze, izvēloties kolorītāku lūpukrāsu. Piemēram, kosmētikas veikalā dodas pēc darba, kad seja sasārtusi, acis nogurušas – tad arī uzkrāsotā lūpukrāsa neizskatīties labi. Savukārt, kad seja ir pilnībā sagatavota, arī izteiksmīgākie toņi izskatās lieliski. "Iesaku pašai saprast, kādas ir vēlmes, mērķis, tad nebūs problēmu arī pilnīgi kaut ko traku izmēģināt. Arī violetas purpura krāsas lūpas var izskatīties labi ar rudajiem matiem. Kāpēc gan ne? Veidojas kontrasts," paskaidro speciāliste.

"Mēs katra esam individuāla – ar savu ārieni un raksturu. Es parasti iesaku – nebaidīties, pamēģināt, eksperimentēt. Ja ir bail, aiziet pie speciālista vismaz vienu reizi, tad tiešām var atklāt kaut ko no jauna," iesaka Una. Viņa norāda, ka jebkurā vecumā iedvesmu var smelties un izmantot grima aktualitātes. "Mode priekš jaunajām – absolūti nē!" atgādina vizāžiste.


Lūpukrāsu aktualitātes 2019. gadā – mazliet dramatisma un romantikas

View this post on Instagram

A post shared by Keiko Lynn (@keikolynn) on Feb 18, 2019 at 2:41pm PST

Grima speciāliste stāsta, ka ikkatra sieviete sev šajā gadā var atrast aktuālo toni. Piemēram, dramatiskā var izmantot klasisko sarkano vai brūno lūpukrāsu, bet romantiskākām un sievišķīgākām dāmām piestāvēs rozā un koraļļu tonis. Una piebilst – violetie toņi gan jāatstāj iepriekšējā gadā.

View this post on Instagram

A post shared by Pat McGrath (@patmcgrathreal) on Mar 8, 2019 at 11:01am PST

Šogad aktuālas rozā krāsas – starp pavisam spilgto un maigo. Šādi toņi lieliski izskatās dažāda vecuma sievietēm, piedodot jauneklīgumu un svaigumu koptēlam. Turklāt toni iespējams izmantot ne tikai lūpām, bet arī vaigiem un acu ēnām, veidojot romantisku un maigu grimu.

View this post on Instagram

A post shared by Kylie Cosmetics (@kyliecosmetics) on Feb 26, 2019 at 7:21am PST

2019. gada krāsa ir korallis. Tā izpaužas ne tikai meikapā – ēnās un lūpukrāsās, bet arī, piemēram, arhitektūrā un kāzu toņos. Grima speciāliste atgādina, ka šis siltais tonis lieliski izskatīsies arī vēsā tipa sievietēm, piemēram, ar zilu acu krāsu. Tomēr jāuzmanās no vēl zilganākas sejas veidošanās, jo korallis ir pretkrāsa zilajiem toņiem.

View this post on Instagram

A post shared by alix. (@icovetthee) on Dec 31, 2018 at 10:14am PST

Sarkano krāsu varētu dēvēt par vienu no klasiskākajām izvēlēm. Joprojām šī krāsa ir aktuāla un rosina mazliet dramatisku izskatu. Sarkanās lūpas varētu dēvēt par tendenci, kas no modes neiziet nekad. Tāpat šī toņa lūpas lieliski piestāv neskaitāmiem tērpiem.

View this post on Instagram

A post shared by Lipsticknick (@lipsticknick) on Dec 28, 2018 at 1:04pm PST

Ja iepriekšējā gadā tendencēs virmoja violetie toņi, šogad aktuāla brūnā krāsa. Grima speciāliste uzsver, ka ar šo toni jābūt uzmanīgām, lai koptēlu nepadarītu pārlieku smagnēju. Visa pamatā jābūt balansam, piemēram, acu ēnas un vaigi ir viegli iezīmēti, bet lūpas – spilgtākas.

Una atgādina, ka katru tendenci iespējams pielāgot dažādām sievietēm, lai gala rezultātā grims veidotos izteiksmīgs un skaists. "Meikaps ir viss kopā – tās nav tikai lūpas. Mums par visu jādomā vienlaicīgi," skaidro vizāžiste.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!