Foto: Shutterstock
Ainas aiz loga un laika ziņu prognozes arvien skaidrāk liecina par neizbēgamo vēlam rudenim raksturīgo laikapstākļu, kā arī ziemas tuvošanos. Ja līdz šim vēl varējām atļauties iziet ārā bez galvassegas, tad rudens pēdējā mēnesī – novembrī cepures un šalles pamazām kļūst par arvien biežāk izmantotajiem aksesuāriem mūsu garderobē.

Lai arī cepures sargā mūs no aukstuma, vēja un lietus, uz matiem tās tomēr atstāj samērā negatīvu iespaidu – tie vairāk elektrizējas un kļūst sausāki. Tāpēc arī gada aukstajos mēnešos ir svarīgi parūpēties par matiem, vismaz reizi nedēļā palutinot tos ar kādu mitrinošu vai barojošu masku.

Idejas dažādiem matu tipiem piemērotām un vienkāršām matu maskām, ko iespējams pagatavot mājās, atradīsi šeit.

Izvēloties matu griešanai labvēlīgāko dienu pēc Mēness kalendāra novembrī, jāpievērš uzmanība tam, vai Mēness ir augošs vai, gluži pretēji, dilstošs, jo no tā, kā zināms, lielā mērā ir atkarīgs tas, cik ātri mati atkal ataugs.

Novembris iesāksies ar dilstoša Mēness dienām, kas ilgs līdz 11. novembrim. Griežot matus dilstošā mēnesī tie ataug lēnāk, tomēr, to darot regulāri, nostiprinās matu saknes un tie kļūst spēcīgāki. Šajās dienās matus var griezt, ja ir vēlēšanās, lai to griezums ilgāk saglabātu savu formu.

No 11. līdz 26. novembrim Mēness augs, un šī perioda labvēlīgajās dienās matus var griezt tad, ja ir vēlme, lai tie ataugtu ātrāk. Savukārt pēc 26. novembra Mēness atkal sāks dilt.

Vislabvēlīgākās dienas frizētavas apmeklējumam šī gada novembrī ir 7., 16. un 24. datums, savukārt visnelabvēlīgākās – 4., 10., 19. un 25. novembris.

Precīzi laiki un detalizēts novembra mēneša datumu apskats atrodams šeit.

Labvēlīgās, nelabvēlīgās un neitrālās dienas matu griešanai un krāsošanai aprēķinātas Latvijai, ņemot vērā Mēness fāzes, tā stāvokli zodiaka zīmēs, Mēness dienu enerģētiku, čika laikus un citus Mēness aspektus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!