Foto: Shutterstock

Mati ir viena no sievietes rotām, kuru uzturēšanai pievēršam lielu uzmanību. Lai arī daudzas uztraucas par fēna karstā gaisa negatīvo ietekmi, liela daļa bez tā iztikt nevar – mati šķiet pieplakušāki pie galvas, nesavācami, kā arī dabīgais žūšanas process ir pārāk ilgs. Iedvesmojoties no "Prevention", piedāvājam iepazīties ar izplatītām kļūdām, kuras tiek pieļautas, liekot lietā matu žāvētāju.

Ļaušana matiem pārāk izžūt. Ja mati ir gari, tiem nevajadzētu ļaut ilgstoši žūt pašiem, jo slapji tie ir smagi un nostiepj saknes. Tā rezultātā būs grūtāk atgūt sakņu apjomu – tās izskatīsies pieplakušas pie ādas.

Fēna uzgaļa nelietošana. Vairumam fēnu līdzi nāk to uzgaļi, kas kontrolē gaisa plūsmu. Uzliec to tā, lai uzgalis būtu horizontālā stāvoklī, un tavi mati žūs ātrāk. Tāpat atceries, ka matus nevajag žāvēt uz pašu karstāko pieejamo opciju.

Pārāk spēcīga slaucīšana. Kārtīga matu ietīšana dvielī un purināšana šķiet viens no efektīvākajiem veidiem, kā pēc iespējas ātrāk un efektīvāk izžāvēt matus, taču rezultāts var būt gluži pretējs. Pārāk spēcīga matu slaucīšana ar dvieli var rezultēties lūstošos matos, tāpēc labāk no tiem vienkārši izspiest laukā ūdeni.

  • Vēl citus veidus, kā novērst matu izkrišanu un lūšanu, meklē šeit.

Atbilstošu līdzekļu nelietošana. Žāvējot matus ar fēnu, nedrīkst aizmirst lietot īpašus matu līdzekļus – pirmkārt, pret karstumu, otrkārt – perfekta apjoma veicinošos. Cilvēki vēlas, lai viņu mati izskatītos perfekti pēc žāvēšanas, piemēram, lokas būtu izteiksmīgas vai taisnos matos nebūtu neviena skrullīša. Atrodi sev atbilstošāko un liec lietā! Jāatceras, ka ar līdzekļu daudzumu arī nevajadzētu pārspīlēt, lai pēc tam mati neizskatītos taukaini.

Nepiemērotas matu sukas lietošana. Lai matiem kaitētu mazāk, kā arī padarītu tos gludākus, izvairies no to žāvēšanas, izmantojot fēnu un ķemmi ar metāla sariņiem. Tie uzkarsīs, veicinot matu lūšanu, kā arī mati būs spuraināki, tāpēc, žāvējot matus, izmanto ķemmi ar dabiskiem sariem.

Iešana gulēt ar slapjiem matiem. Nereti sievietes nolemj, ka laika taupīšanas nolūkos izmazgās matus pirms iešanas gulēt un no rīta tikai nedaudz pažāvēs. Tā, lūk, ir kļūda! Protams, šādi tiks ietaupīts laiks, taču grozīšanās rezultātā mati var savelties, kā arī palielinās lūšanas risks.

Šajā rakstā vari izlasīt par vēl citām kļūdām, kuras tiek pieļautas matu veidošanā, kā arī ieteikumus to novēršanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!