Foto: Shutterstock

Nav noslēpums, ka daudzas sievietes, sasniedzot noteiktu vecumu, domā par to, kā izskatīties jaunākām. Kāda vairāk sāk pievērst uzmanību sejas kopšanas līdzekļiem, bet citas izteiktāk rūpējas par ķermeni. Turpinājumā iepazīsties ar vairākiem veidiem, kā ar skaistumkopšanas procedūru un produktu palīdzību izskatīties jaunākai.

Sejas mitrināšana

Laikam ejot, sievietes sejas āda būtiski mainās – tā kļūst sausāka un zaudē vajadzīgo mitruma līmeni, norādīts "Good Housekeeping". Turklāt vēl tipiska kļūda ir sausai ādai pa virsu uzklāt tonālo krēmu vai pūderi, kas vizuāli jaunāku nepadarīs. Tā vietā vienmēr seko līdzi savas ādas mitruma stāvoklim, ja nepieciešams izvēlies papildu maskas, kas to palīdz uzturēt, kā arī vienmēr pirms grima uzklāšanas parūpējies par to, lai āda būtu pareizi sagatavota.

Tumšie loki zem acīm

Vēl viena pazīme, kas tevi vizuāli padara vecāku, ir tumšie loki zem acīm. Tie var rasties dažādu iemeslu dēļ, piemēram, bezmiegs un plāna āda zem acīm. Tomēr tumšos lokus iespējams noslēpt pavisam vienkārši, izmantojot konsīleri jeb maskējošo zīmuli. Uzklāj to plānā kārtiņā zem acīm, veidojot apgriezta trijstūra formu, lai līdzeklis mazliet nosegtu arī vaiga daļu. Tad visu izlīdzini ar otu vai sūkļveida grima aplikatoru.

Rūpes par meikapu un tā noņemšanu

Īpaši svarīgi, lai izskatītos jaunāka, ir pievērst uzmanību meikapam, piemēram, izvēlētajiem ēnu toņiem, acu zīmuļiem, uzacu krāsai un citiem elementiem. Uzmanīgai jābūt ar pārlieku spilgtu grimu, kas vēl vairāk vērš uzmanību uz mazajām krunciņām ap acīm un lūpām. Savukārt rūpīgai kosmētikas noņemšanai būtu jābūt iekļautai katra vakara mazgāšanās rituālā. Nereti ādas sausuma dēļ nav ieteicams pārlieku to berzēt ar kosmētikas noņēmēju, bet gan procesu veikt lēni un rūpīgi.

Padomā par matu krāsu

Tumša matu krāsa vizuāli padara sievieti vecāku. Tāpat tā met tumšas ēnas uz tavas sejas, kā rezultātā vēl vairāk izceļas mazās grumbiņas, ko nereti dāmas vēlas noslēpt. Jaunākam izskatam frizieri iesaka izvēlēties gaišāka toņa matu krāsu vai arī līdzšinējo frizūru uzlabot ar gaišākām šķipsnām tuvāk sejai.

Slāpēm – nē!

Īpaša uzmanība jāpievērš ne tikai pilnvērtīgām ēdienreizēm, bet arī ikdienā uzņemtajam ūdens daudzumam. Astoņas glāzes dienā ir optimāls skaitlis, kam sekot, taču katras sievietes svars var dot savas korekcijas. Tāpat citas pieradušas pie lielāka ūdens daudzuma – galvenais, lai jūties labi un neesi izslāpusi.

Alkohola lietošana

Zināms, ka pārmērīga alkohola lietošana pamatīgi bojā organismu un izraisa dažādas slimības. Ar to nevajadzētu aizrauties arī tad, ja centies domāt par lietām, kas tevi padara jaunāku. Alkohols ne tikai dehidratē ķermeni, bet arī pasliktina sejas stāvokli – tā var kļūt apsārtusi, reizēm pat pietūkusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!