Foto: Shutterstock

Nevar noliegt, ka ir rīti, kad cirtaino matu īpašniecēm nākas nopūsties, paskatoties spogulī. Tie patiešām reti izskatīsies kā modelēm un žurnālu vākiem, jo vienmēr kāds sāns būs nogulēts, kaut kur mistiskā veidā lokas būs izzudušas un kopskats nebūs sevišķi tīkams. "Ko ar tiem iesākt?!" panikā, ka līdz došanas mirklim ārpus mājas atlikušas vien pāris minūtes, stresā nokliedzas daudzas lokaino matu īpašnieces. Lūk, "Vogue" atklājis pāris modeļu noslēpumus, kuras agrāk nevarējušas samierināties ar izteiktajām cirtām, tomēr tagad sevi nevar iedomāties bez tām.

Alana Aringtone

Alana Aringtone stāsta, ka viņa nekad nav sevišķi mīlējusi savas sprogainās cirtas – it īpaši tad, kad esot bijusi vēl pavisam maza. "Es vienmēr taisnoju savus matus vai sasēju tos zirgastē, vien tāpēc, ka sevišķi nezināju, kā tos kopt un kā ar tiem sadzīvot." Tikai studiju gados viņa beidzot aprada ar savu matu specifiku. Kā stāsta Alana, viņa kārtīgi par tiem parūpējoties, tomēr ir daži triki, ar kuriem viņa labprāt padalītos: "Es nemazgāju matus katru dienu, tāpēc, ka pārlieku liela mazgāšana tos padara daudz sausākus. Tāpat es tikai reizi nedēļā matus mazgāju ar šampūnu. Es izmantoju labu kondicionieri un izmantoju matu kopšanas produktus, kas likvidē nevēlamo pūku."

Greisa Maharija

A photo posted by Grace Mahary (@gracemahary) on Sep 7, 2016 at 7:58am PDT

Arī Greisa norāda, ka viņa izvairās no pārāk biežas matu mazgāšanas. Tomēr viņas divi zelta ieteikumi sievietēm– ļaut matiem izžūt dabiski un visu kondicionieri neizskalot, bet nedaudz to atstāt matos.

Sindija Bruna

A photo posted by Cindy Bruna (@cindybruna) on Jul 21, 2016 at 2:39pm PDT

Sindija stāsta, ka mati ir daļa no viņas personības. Tos viņa cenšas mitrināt tik daudz, cik vien iespējams. Kādā brīvdienā viņa labprāt izvēlas matos ieziest kādu mitrinošu masku un atstāt to uz kādu stundu. Arī Sindija izceļ, ka vislabāk matiem atļaut izžūt dabiski. Tomēr ir vēl kas – Sindijai svarīgs ir uzticams frizieris, jo no tā, kā viņš nogriezīs matus, atkarīgs arī tas, kā mati izskatīsies un kā tie veidos cirtas.

Natālija Vestlinga

Natālija stāsta, ka agrāk viņai nemaz nav bijuši čirkaini mati, taču lokas parādījušās pēc tam, kad pārcēlusies uz Ņujorku. Viņa min, ka tas varētu būt saistīts ar klimatu. Tomēr runājot par ieteikumiem, viņa uzsver – jo mazāk matiem pieskaras un aiztiek tos, jo labāk!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!