Foto: Shutterstock

Lai gan Līgo svētkos cieņā ir dabisks izskats, ikviena mūsdienīga tautumeita saulgriežu svinībās tomēr labprāt piedomā pie sava izskata, izmantojot iespējas to uzfrišināt tā, lai dabiski sārtie vaigi svinību virpulī pietvīktu vēl vairāk, lūpas izskatītos vēl izteiksmīgākas un acis – mirdzošākas. Šai sakarā piedāvājam noderīgus skaistumkopšanas speciālistu un grima ekspertu ieteikumus un viltībiņas, ko apkopojis "Glamour".

Uzzini, kā veidot noturīgu grimu, kas izturēs gan jāņuzāļu vākšanu pielijušā pļavā, gan dančus visas nakts garumā un saullēkta sagaidīšanu, saulgriežu naktij izskanot. Lai krāšņi un brīnumaini svētki!

Pirmkārt, klājot grimu ar mērķi, lai tas saglabātos nevainojams pēc iespējas ilgāk, jāizvēlas labas kvalitātes kosmētika, kam piemīt īpaša noturība. Šai sakarā noderēs ūdensizturīga skropstu tuša, kā arī ilgnoturīgie tonālie krēmi un pūderis. Tāpat pirms grima klāšanas vari sejai uzklāt bāzi – līdzekli, kas ļaus kosmētikai saglabāties ilgāk un nezaudēt kontūru aprises.

Konsīleris

Visbiežāk konsīleri lietojam pēc tonālā krēma uzklāšanas, tomēr, ja vēlies, lai grims būtu īpaši noturīgs un nomaskētie ādas defekti neatklātos arī vairākas stundas pēc tā uzklāšanas, klāj konsīleri pirms tonālā krēma. Tas ļaus arī daļēji konturēt seju, izlīdzinot tās līnijas un padarot vaibstus pievilcīgākus. Konsīleri klāj zem acīm, deguna un virs augšlūpas, tā it kā izgaismojot seju. Protams, neaizmirsti arī par pūtīšu nomaskēšanu un citām problēmzonām, ja tādas ir!

Tāpat konsīleri vari klāt arī uz plakstiņiem, tā uzlabojot acu ēnu noturību, ja izlemsi tās vēlāk lietot.

Tonālais krēms

Pareiza toņa un ādai piemērotas struktūras tonālā krēma izvēle ir vitāli svarīgs priekšnoteikums grima noturībai. Tas nedrīkst būt pārlieku smagnējs, kā arī nepietiekami sedzošs, pārāk eļļains vai ādu sausinošs. Tonālajam krēmam ir jāklājas viegli, neradot maskas efektu un labi iesūcoties ādā. Kad tas ir piemeklēts, uzklāj to sejai, vien galējas nepieciešamības gadījumā liekot tonālo krēmu uz zonām, kuras jau ir maskētas ar konsīleri. Tā tava sejas āda iegūs dabiskāku un vienmērīgāku toni.

Acu ēnas

Lai acu ēnas turētos ilgāk, vispirms plakstiņus, uz kuriem iepriekš uzklāts konsīleris, nopūderē, tā fiksējot zonu, kuru ēnosi. Ja vēlies, lai grims būtu noturīgs un neizsmērētos, izvēlies birstošas ēnas ar matētu vai perlamutra efektu (ja pasākuma specifika to ļauj). Krēmveida līdzekļi šai situācijā piemēroti nebūs, jo tiem ir tendence sakrāties plakstiņa locījuma līnijās, kā rezultātā grims izplūdīs jau pavisam drīz – īpaši, ja nakti pavadīsi brīvā dabā un gadīsies salīt.

Lūpu krāsa

Lai lūpu krāsa vai spīdums izturētu gan alus un siera baudīšanu, gan skūpstu dāvāšanu mīļotajam vīrietim, pirms to krāsošanas lūpām uzklāj pamatu – konsīleri, kas fiksēts ar birstošu pūderi. Lūpu krāsu vai spīdumu krāso tikai uz sausam lūpām, to kontūras iepriekš nofiksējot ar zīmuli. Tiesa, atceries, ka pārlieku koša toņa pomāde svētkos brīvā dabā neiederēsies, taču, ja esi iesaistīta kādā priekšnesumā un skatuves tēls košas un izteiksmīgas lūpas paredz obligāti, izvēlies matētu krāsu, kas uz lūpām turēsies ilgāk.

Izmanto grima otiņas

Lai grimu izdotos uzklāt precīzāk, lieto grima otas, nevis klāj kosmētiku, piemēram, tonālo krēmu ar pirkstiem. Šādi krāsojums būs filigrānāks un nodrošinās arī vienmērīgāku grima struktūru. Kad kosmētikas uzklāšana būs pabeigta, noslēdz to ar īpašu grima fiksatoru – līdzekli, kas ļaus tev arī rīta agrumā izskatīties tikpat svaigai un starojošai kā svinību sākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!