Foto: DELFI
Tuvojoties svētkiem, krietni biežāk apmeklējam dažādus koncertus, teātra izrādes, saviesīgas vakariņas un citus pasākumus. Gluži tāpat kā tie nav iedomājami bez svētku tērpa, neiztrūkstošs sievietes tēla elements īpašo mirkļu baudīšanā ir arī etiķetei atbilstoša frizūra un grims.

Lai iedvesmotu arī tevi svētku laikā nebaidīties no košāka grima un ieveidot matus rūpīgāk nekā citās dienās, sadarbojoties ar skaistumkopšanas salonu Le Studio, realizējām "Pirms un pēc" pārmaiņu projektu. Tajā frizieres Gijas Jansones un vizāžistes Lāsmas Cāzeres prasmīgajām rokām un otu pieskārieniem ļāvās mūsu kolēģe – portāla Rutks.lv redaktore Aija Lietiņa.

Aijas pārvērtības sākās ar vakara frizūras ieveidošanu. Vispirms, sagofrējot matu saknes papildu apjomam, tie tika salokoti, izmantojot taisnotāju. Kā piezīmēja friziere, šķipsnas jāloko pretējos virzienos, citādi, frizūrai noplokot, mati vīsies tikai uz vienu pusi.

Foto: DELFI

Tā kā šosezon aktuālas ir nekārtīgas un it kā vēja izpūstas frizūras, lokas tika sabužinātas ar pirkstiem, tās nofiksējot ar matu laku. Pēc tam, izmantojot matu sprādzes, mati tika sasprausti uz vienu sānu.

"Noteikti nevajag matus pārlieku rūpīgi virpināt, pieglaust un nostiprināt. Nevainojamās frizūras vairs nepavisam nav aktuālas – to vietā ir nākusi nekārtība un dabiskums. Šķipsnas drīkst būt mazliet paspūrušas," uzsver Gija.

Pēc frizūras izveidošanas Aijas uzpošanu turpināja vizāžiste Lāsma. Sejas āda vispirms tika attīrīta, pēc tam, tiekot uzklātai grima bāzei, kas nodrošina tā noturību, tika novērsts ādas spīdums un vienlaikus tā mitrināta.

Pēc grima bāzes uzklāšanas ādai tika piemeklēts tās tonim atbilstošs tonālais krēms, lai izlīdzinātu ādas struktūru un tās krāsu padarītu vienmērīgāku. Pēc tam, maskējot tumšos lokus, zem acīm tika uzklāts korektors.

Grima veidošana tika turpināta ar ādas nopūderēšanu, vaigu ieēnošanu un sārtuma uzklāšanu. Tāpat acu kaktiņos un virs lūpām tika uzlikts gaismu atstarojošs līdzeklis dabiskam un veselīgam mirdzumam. Pēc grima uzklāšanas ādai sekoja acu ēnu bāzes un trīs toņu acu ēnu uzklāšana plakstiņiem. Tika nokrāsotas skropstas, ietonētas uzacis, kā arī gar skropstu augšējo līniju skatiena akcentēšanai novilkta smalka līnija ar laineri.

Foto: DELFI

Grima klāšana tika noslēgta ar lūpu kontūras iezīmēšanu un spilgta toņa lūpu krāsas izvēli, priekšroku dodot matētai un īpaši noturīgai pomādei.

"Izvēloties vakara grimu, var atļauties gan tumšāk ēnotus vaigus un acis, gan košākas lūpas. Priecājos, ka Latvijas sievietes arvien biežāk uzdrošinās krāsot lūpas spilgtākos toņos, turklāt arī dienas laikā.

Pamanāmas lūpas, variējot ar toņu dažādību, ir nezūdoša tendence, kas lieliski izskatīsies ikvienai sievietei. Protams, veidojot vakara grimu, lūpu krāsas tonis būs atkarīgs no pasākuma tematikas un izvēlētā tērpa, taču, ja vilkta tiek mazā, melnā kokteiļkleita, kā šajā gadījumā, sarkanas lūpas noteikti ir viena no pārliecinošākajām izvēlēm," rezumē vizāžiste.

Fotogalerijā piedāvājam ieskatu Aijas pārvērtībās, kā arī, ja vēlies pieteikties kādai skaistuma procedūrai salonā Le Studio, meklē to interneta platformā ToBook.lv, kas ļaus rezervāciju veikt ērti un ātri!

Starp citu, līdz gada nogalei piesakoties uz vizīti kādā no ToBook.lv sistēmā iekļautajiem saloniem un izmantojot rezervācijas kodu OFFER5, saņemsi arī 5 eiro atlaidi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!