Foto: Shutterstock

Jaunas sezonas sākums tā vien aicina mesties pārvērtību varā un eksperimentēt ar ko jaunu, atsvaidzinot ierasto izskatu. Mati ir viena no tām lietām, kuru izmainot, momentāli var iegūt teju pavisam citu izskatu. Par to, kā visgaumīgāk eksperimentēt ar matiem šajā sezonā, izstādes Beauty Expo atklāšanā pagājušajā nedēļas nogalē stāstīja komandas Double D Professional pārstāve Vija Zīlīte.

Speciāliste atklāja tās modes aktualitātes no frizētavām, kuras pievērsušas viņas uzmanību.

"Visskaļāk izskan divi vārdi "bohēma" un "hipijstils" – tātad brīvība, brīvība un vēlreiz brīvība, kas dod ļoti plašas iespējas gan meistaram, gan klientam, mainot matu garumu un krāsojumus, likt tēlam būt izteiktam un vienreizējam," par vadlīnijām tendencēs stāsta Zīlīte.

Krāsu rotaļas

"Dabiskais tonis ir ļoti aktuāls šogad, bet varam to drusciņ atsvaidzināt. Piemēram, brunetēm noteikti šogad būs modē gan krāsainās šķipsnas, gan gaišās un tumšās, tomēr tās nebūs tādas konkrētas strīpas, tās būs noslēptas un tikai kustībā pamanāmas, kas dos vizuālu efektu, ļaus krāsām spēlēties un radīs vienreizēju un neatkārtojamu skatu jūsu matiem. Blondīnes – arī jums šogad tiek piedāvātas tieši tas pats. Vienkrāsaina blondīne vairs nebūs aktuāla. Taču, runājot par blonduma toni, aktuāli sniegbalti mati, bez dzeltenā."

"Aktuāls ir arī krāsojums no tumša uz gaišu. Protams, variācijas ir daudz, tas var būt no kastaņbrūna uz zeltainiem, taču var būt kaut no melniem uz baltiem."

"Dārgakmeņu krāsas, kas šogad noteikti dominēs – rozā zelts, pasteļtoņi, rozīgi mati. Drosmīgām sievietēm varu teikt – tikai uz priekšu! Jāpiebilst, ka, pasteļtoņiem pakāpeniski izmazgājoties, tie nerada tādu efektu, ka mati sen nav krāsoti. Taču jāmin, ka šogad frizūrās tas ir pieļaujams, radot saules pabalinātu un vēja papūstu matu efektu."

"Sudrabs jeb, kā teikt, sirmums arī ir modē. Arī šīs matu krāsas var būt ar dažādām krāsu niansēm – metālzilu, violetu, rozīgu toni. Var teikt, ka nekur tālu neesam aizgājuši no mūsu ziemeļnieciskajiem matiem."

A photo posted by @viphairboutique98 on Apr 4, 2016 at 8:27pm PDT

"Tad nāk kaut kas interesantāks – ametists. Te meitenes var izvērsties! Var ielaist kaut tikai pāris šķipsnas, jo visai galvai jau nav jāmirdz vienos dārgakmeņos."

"Safīrs. Melnos matos liekam iekšā tumši zilas šķipsnas. Kad saulīte uzmirdzēs, skats tiešām būs patīkams. Ir klientes, kuras vēlas melnus matus, bet vienkāršs krāsojums ir apnicis, tāpēc šogad jums ir iespēja atsvaidzināt to."

Matu griezumi

"Pusgari, gari, pakāpeniski – šogad viss ir aktuāls. Bet triumfu uzsāk īso matu īpašnieces – ļoti sievišķīgi, bet piešķir puiciskumu."

"Modē ir arī poniji – asimetriski, apaļi, grafiski, īsi, īpaši ieveidoti, ar pagarinājumu uz sāniem, kā arī ļoti gari poniji, kas ir izfilēti un ir viegli, tātad ir iespējams veidot celiņu, kur vien vēlēšanās, radot diezgan universālu matu griezumu. Akcentēt to mēs varam ar krāsām, jo arī mode tomēr saka, ka ponijs var atšķirties no pārējas matu krāsas – par pāris toņiem tumšāki vai gaišāki, pēc izvēles.

A photo posted by Walter Leal (@waltermleal) on Apr 1, 2016 at 5:10am PDT

"No griezumiem jāatzīmē arī dažādi bobi – gan klasiskie, gan ar dažādām variācijām. Tāpat modē ir arī vecais, labais garsons, ar ko mēs arī varam dažādi eksperimentēt."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!