Foto: Foto: Eiinor Carucci
"Garlaicīgi. Parasti. Apnicīgi." Šādi portāla realsimple.com aicinājumam raksturot savu frizūru atsaucās sievietes, kuras piekrita vizuālām pārvērtībām. Rezultātā 30 un 50 gadus vecās projekta dalībnieces ieguva jaunu izskatu, savukārt mēs piedāvājam ekspertu ieteikumus, kādu matu sakārtojumu izvēlēties konkrētajā vecumā, tā padarot savu izskatu pievilcīgāku un gadiem atbilstošāku.

Jaunā māmiņa un loģistikas koordinatore – Braiena, 31 gads


Foto: Foto: Eiinor Carucci
Pusotru gadu vecā mazuļa mamma un loģistikas kooridinatore modes uzņēmumā savu matu sakārtojuma netika mainījusi gadiem ilgi, turklāt bērna ienākšana ģimenē atņēma jau tā neilgo laiku, ko Braiena agrāk varēja veltīt savas frizūras ieveidošanai, kā rezultātā mati tika atstāti "dzīvojam" savā vaļā.

Pēc pārvērtībām sievietes frizūra ieguva jaunu izskatu. "Lai izskats būtu mūsdienīgs un atbilstošs ne tikai vecumam, bet arī profesionālajai ikdienai, matus ieteicams neaudzēt garākus par krūštura aizdares līniju. Šis garums ir universāls un lieliski izskatīsies tad, ja vēlēsies iegūt profesionālu izskatu, tomēr neesi gatava atvadīties no gadu gaitā ataugušajiem matiem.

Ikdienā matus vari veidot gan viļņainus, gan taisnus, tāpat rūpējies par matu krāsu - neļauj ataugt saknēm un iekrāso nedaudz atšķirīga toņa šķipsnas - tas matiem piešķirs vizuālu apjomu," iesaka eksperti.

Zinātniece un divu bērnu māte - Penija, 35 gadi


Foto: Foto: Eiinor Carucci
Līdzīgi Braienai, arī Penija savu pirms pārvērtību izskatu netika mainījusi gandrīz 10 gadu. Zinātniece un divu dēlu māte matus kopa, vien izmazgājot un izžāvējot tos ar fēnu, kā rezultātā frizūrai nebija apjoma un krituma.

Lai mati iegūtu kuplumu un frizūra labi "stāvētu" bez lielas laika ieguldīšanas, Penijas mati tika apgriezti boba griezumā, nedaudz izfilējot to galus. Tāpat mati tika nokrāsoti, notonējot sirmos matus un piešķirot tiem spīdumu.

Topošā psihoterapeite - Liza, 32 gadi


Foto: Foto: Eiinor Carucci
Psiholoģijas studentes Lizas mati ir biezi un kupli, tomēr ar tendenci saplakt pie matu saknēm. Tā kā sieviete plāno atvērt privātpraksi, Lizas izskatu nepieciešams atsvaidzināt, padarot to profesionālāku.

Tādējādi frizieri izvēlējās Lizai veikt pakāpenisku matu griezumu, kas radīja kupluma efektu arī pie matu saknēm, turklāt izcēla sejas kaulus un padarīja Lizas izskatu gan profesionālu, gan jauneklīgu.

Publiciste un pusaudža mamma - Elizabete, 51 gads


Foto: Foto: Eiinor Carucci
Publiciste un 14 gadus vecā dēla māte Elizabete ar iepriekšējo matu griezumu bija nodzīvojusi teju visu mūžu. Tā kā mati  bija nepakļāvīgi un grūti ieveidojami, Elizabete bieži vien saņēma tos copē, atmetot centieniem iegūt skaistu frizūru ar roku.

Lai to mainītu, frizieri Elizabetes matus apgrieza īsus sānos, atstājot tos garākus galvas vidū. Tāpat mati tika nokrāsoti, šķipsnas ap seju tonējot gaišākas un izceļot acis, kā arī vaigu kaulus.

Apdrošināšanas konsultante - Millija, 52 gadi


Foto: Foto: Eiinor Carucci
Apdrošināšanas kompānijas konsultantes Millijas mati ik dienas bija jāveido vismaz 40 minūtes, turklāt sieviete nemitīgi cīnījās ar sirmajiem matiem.

Lai to novērstu Millijas mati tika nogriezti īsāki, izveidoti vairāki matu slāņi, tā radot krītošu šķipsnu un kustības efektu. Tāpat mati tika nokrāsoti šokolādes brūni, toni piemeklējot atbilstoši Millijas ādas krāsai un tās tipam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!