Foto: Shutterstock

Lai gan matu gumijas ne viena vien sieviete vismaz reizi mūžā ir nodēvējusi par cilvēces dižāko izgudrojumu, tām teicami glābjot mūsu izskatu dienās, kad matu mazgāšanai un veidošanai neatliek laika, regulāra matu nostiprināšana ar gumiju ierosina to lūšanu, šķelšanos un izkrišanu, ja aksesuārs netiek lietots pareizi. Saistībā ar to "Good Housekeeping" eksperti piedāvā izplatītāko matu gumiju lietošanas kļūdu apkopojumu.

Tu savelc matus pārāk cieši

Ja arī tu ērtības labad matus esi paradusi siet ciešā un augstā zirgastē, zini, ka šādi tiek traumēta matu augšanas līnija. Šī galvas ādas zona ir ļoti jutīga.Tāpat pārlieku ciešas zirgastes siešana bieži vien ierosina galvassāpes un tās ādas sūrstēšanu.

Kāpēc nav ieteicams matus savākt ciešā astē, lasi šeit.

Matu sasiešana gulēšanas laikā

Ja, dodoties gulēt, matus sasien zirgastē, vietā, kur gumija iespiežas matos, mati tavas grozīšanās dēļ tiek rīvēti un traumēti vēl vairāk nekā ikdienā. Lai mazinātu matiem nodarīto kaitējumu, izlaid tos pirms miega un guli uz zīda vai satīna spilvendrānas, kas būs krietni maigāka par ierasto kokvilnu.

Matu gumijas likšana vienā un tajā pašā vietā

Regulāri sasienot matus vienādā augstumā, konkrētā vieta tiek rīvēta, matiem lūstot un zaudējot savu mirdzumu, kā arī sākot izkrist. Lai kaitējumu mazinātu, veido zirgastes dažādos augstumos, kā arī stingras gumijas vietā lieto dažādas tās variācijas – sprādzes, lakatiņus, spraudes utt.

Mitru matu sasiešana

Ja sasiesi ar gumiju mitrus matus, jau iepriekš minētais to augšanas līnijas kairinājums būs vēl lielāks, jo mitri mati ir smagāki. Tāpat mati tiks stiepti un nolauzti, tāpēc, ja vēlies, lai tie nekristu sejā, pēc to mazgāšanas nostiprini tos ar maiga materiāla lenti, matus atstājot izlaistus.

Matu gumijas ar metāla stiprinājumiem

Ja matu gumija ir ar metāla stiprinājumu, tas burtiski iegraužas matos, veicinot to lūšanu un izkrišanu. Visticamāk, arī tava friziere ir aicinājusi no šī matu aksesuāra atteikties pilnībā – vērts ieklausīties, vai ne?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!