Foto: Shutterstock
Bērniņa nākšana pasaulē ar ķeizargrieziena palīdzību jebkurai sievietei nav viegls pārbaudījums. Turklāt pēc operācijas jārūpējas ne tikai par mazuli, bet arī sevi un uzmanība jāpievērš arī operācijas rētai. "Veselības centru apvienības" Ginekoloģijas dienesta vadītāja Karlīna Elksne stāsta: "Tad, kad ir pagājušas pirmās divas nedēļas un rēta ir sadzijusi un nekāds iekaisums nav attīstījies, netiek novērota asiņošana vai izdalījumi no brūces, tad jau ir pienācis laiks vairāk rūpēties par rētas kosmētisko izskatu."

Var palīdzēt gan dažādas aptiekā nopērkamas ziedes, kas regulāri jāuzklāj un jāiemasē, gan īpaši plāksteri, kurus iespējams uzlikt un "aizmirst" uz 24 stundām.

Elksne stāsta, ka tas nav brīnumlīdzeklis, taču pēc trīs vai četrām regulāras lietošanas nedēļām ir vērojami pirmie uzlabojumi. Savukārt pēc astoņām nedēļām jau būs redzams gala rezultāts: "Tieši šī ērtā lietošana jaunajai māmiņai, manuprāt, tas ir ļoti būtisks moments. Jau arī kādu laiku pēc ķeizargrieziena pamanām, ka rēta kosmētiski neizskatās tā, kā vēlētos – ir cieta un blīva – nav par vēlu sākt lietot šos plāksterus."

Skaties "1188 Play" video no "STV Pirmā!" raidījuma "Māmiņu klubs", kurā dvīņu mamma stāsta par savu pieredzi pēc ķeizargrieziena operācijas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!