Foto: Shutterstock

Lai sagaidītu pavasari un arī pamazām tuvojošo pludmales sezonu lieliskā formā, ir pēdējais laiks, lai atbrīvotos no liekā svara, sāktu domāt par saviem ēšanas paradumiem, sakārtotu tos un ikdienā ieviestu vairāk fizisko aktivitāšu.

Ceļu uz slaidāka auguma iegūšanu atvieglos arī atslodzes dienu ievērošana saskaņā ar Mēness fāzēm, ko piedāvā blogs wwww.tava-pasaule.lv, kā arī mūsu apkopotās receptes vieglām maltītēm gavēņa ievērotājiem un veselīga dzīvesveida piekritējiem.

Ieklausies savā ķermenī, dzīvo, esot ar to saskaņā, un iegūsti labāku veselību, vairāk enerģijas un pievilcīgāku augumu vieglāk!

Gavēnis turpinās! Desmit sātīgi bezgaļas sautējumi, gaidot Lieldienu zaķi

Foto: Shutterstock
Gaidot Lieldienas, jau trešo nedēļu rit gavēnis - pārdomu un apceres laiks, kad attīrīt savas domas un savu organismu, kad ierobežot sevi - kaut ar uzturu vai televizora neskatīšanos.

Pirmssvētku gavēnis - septiņas garšīgas idejas otrajai nedēļai

Foto: Shutterstock
Pirmssvētku
gavēnis
nav tikai ēšanas paradumu maiņa un to būtu ieteicams ievērot ikvienam. Gavēnis nozīmē atteikšanos - no pārmērībām, atkarībām, sliktām domām un sliktiem darbiem. Nav universālas receptes, kas derētu visiem, jo gavēņa mērķis ir atrast to, kas tieši tevi padara vāju un atkarīgu. Vienam tā ir gaļa, citam kūciņas, vēl kādam - piena produkti. Obligātais ir vienīgi tas, lai tu zinātu gavēņa galveno ievirzi - ēst atturīgāk, tādēļ šai nedēļai piedāvājam septiņas vienkārši pagatavojamas receptes gavēņa klasiskajā izpratnē - tiem, kuri
atteikušies no gaļas
.

Veselīgie brokoļi. 11 svaigas receptes kraukšķīgām maltītēm

Foto: PantherMedia/Scanpix
Kraukšķīgie un svaigi smaržojošie brokoļi ir vieni no uzturvielām bagātākajiem dārzeņiem. Tos var nopirkt visu gadu arī saldētā veidā – tā ir šo dārzeņu priekšrocība salīdzinājumā, piemēram, ar burkāniem. Turklāt saldētos brokoļos ir tikpat daudz uzturvielu kā svaigos. Brokoļus vari gan tvaicēt, gan cept, kamēr tie kļūst kraukšķīgi, un galvenais – lielākā daļa uzturvielu saglabājas.

10 figūrai draudzīgas receptes vakariņām divatā

Foto: Shutterstock
Tuvojoties visu mīlētāju svētkiem - Valentīna dienai, esam sagatavojuši desmit interesantas vakariņu receptes, kas domātas maltītēm divatā. Vienlaicīgi šīs receptes ir arī ļoti veselīgas – katrā maltītē būs mazāk nekā trīs grami tauku. Varbūt ir laiks sākt atbrīvoties no ziemas mēnešos uzkrātajām rezervēm? Ja tā, tad, tuvojoties pavasarim, šīs receptes būs tieši laikā, lai katru dienu izmēģinātu ko citu.

Zaļie salāti ar tunci un olām

Foto: PantherMedia/Scanpix
Gardi zaļie salāti ar tunci - slaveno "Nicoise" salātu variācija.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!