Foto: Jorge Fernandez Salas/Unsplash
Ēst tikai vienas krāsas produktus, banāni un piens, rīsi un ūdens, dažādas "brīnumkapsuliņas", kas sola viens un divi sadedzināt taukus... Nav pat jāpiepūlas – ierakstot meklētājā vārdu kombināciju "kā ātri zaudēt svaru", iegūsi desmitiem padomu un recepšu ātrajām diētām. Gadu gadiem cilāta un pārcilāta, bet joprojām aktuāla tēma. Par laimi vai nelaimi – organisms ir izturīgs un viena šāda ātrā akcija var neatstāt paliekošas sekas, bet zini, ka tā var būt arī loterija. "Pilnībā piekrītu teicienam par to, ka "ātrās diētas ir ēšanas traucējumi iesācējiem"," saka viena no manām sarunas biedrenēm.

Lūk, stāsts no dzīves. Līgava Zane (vārds mainīts) pošas kāzām, līdz tām atlikušas vēl nepilnas divas nedēļas. Viss tā kā būtu – sapņu kleita, sapņu princis, kuram uzvalks arī iegādāts, svinību vieta, fotogrāfs, mūziķi, ēdinātāji utt., bet viena gan vēl trūkst – ideālā svara, lai, kā viņa pati saka, "kleita nevainojami sēdētu uz auguma un nebūtu kauns nākamos 50 gadus vērt vaļā ģimenes albumu". Vispirms tika izmēģināta militārā diēta, saukta arī par trīs dienu diētu, kas solīja svara samazinājumu par četriem ar pusi kilogramiem nedēļā, tad Zane atrada informāciju par piecu dienu sulu "detoksu", bet tagad, drošs paliek nedrošs, vēl papildus lieto speciālas kapsulas, lai nezaudētu iegūto efektu. Lai kleitu patiešām viduklī vajadzētu ieņemt līdz kārotajam apjomam, vēl esot atlicis pavisam nedaudz.

Ne jau tikai par līgavām ir stāsts. Ir daudz dažādu īpašu notikumu, kam par godu gribas ātri atbrīvoties no kāda kilograma. Atvaļinājums, ballīte, jauna iepazīšanās... Turklāt tas nebūt nav tikai "sieviešu lauciņš". Kāda ir cena, ko par ātru svara zaudēšanu var nākties maksāt?

Organisma limitus labāk nepārbaudīt

Tiekšanās uz ātru rezultātu savā ziņā raksturo šodienas sabiedrību, tādēļ nav brīnums, ka to pamana un prot izmantot arī veselas industrijas.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!