Foto: Shutterstock

Ja esi nogurusi no apgalvojumiem, ka svara zaudēšanas panākumu atslēga slēpjas kaloriju skaitīšanā, mazu porciju baudīšanā, ieturot maltītes regulāri, vai arī noteiktu pārtikas produktu izslēgšanā no ēdienkartes un cītīgā sportošanā, iespējams ir pienācis laiks izmēģināt ko jaunu. Protams, lai uzlabotu fizisko formu, bez sabalansēta uztura un fiziskām aktivitātēm neiztikt, taču pastāv vēl daži knifiņi, kurus vērts izmantot savā labā. Turpinājumā piedāvājam Womenshealth.com apkopotos svara zaudēšanas paņēmienus, kas, neraugoties uz to neparasto būtību, kā liecina pētījumi, ir no tiesas efektīvi. Lai izdodas!

Šokolāde brokastīs

Foto: Shutterstock

Ja tava vājība ir saldumi un, jo īpaši – šokolāde, vari atviegloti nopūsties. Baudot to no rītiem, mazināsi kāri pēc saldumiem dienas garumā un nekaitēsi figūrai, nerodoties arī krasām izmaiņām apetītē, kas vājuma brīdī var likt notiesāt teju vai visu ledusskapja saturu.

Protams, ieteikums ēst šokolādi nebūt neattaisno visas tāfelītes nokopšanu – pietiks, ja brokastīs to pievienosi auzu pārslām vai muslim, dekorējot to ar šokolādes skaidiņām, vai arī izdzersi šokolādes proteīna kokteili vai kakao, kas gatavots no vājpiena. Kombinējot veselīgus un diētiskus produktus ar šķietami grēcīgo kārumu, slaidajai līnijai ļaunumu nenodarīsi, savukārt kārais zobs būs remdēts.

Izvēlies lielus kumosus

Foto: Shutterstock

Gatavojot salātus, zupas, sautējumus un citus dārzeņu ēdienus, griez to sastāvdaļas lielos gabalos, tā patērējot mazāk laika ēdiena gatavošanai un, kā apgalvo pētnieki, veicinot liekā svara krišanos. Lieli dārzeņu gabali liks kumosus košļāt cītīgāk un ēst lēnāk, tā ļaujot ātrāk iestāties sāta sajūtai un novēršot pārēšanās risku.

Protams, tāpat vari apmānīt savu prātu un organismu, rīkojoties arī pretēji – sagriežot ēdienu īpaši smalki, šķitīs, ka tā uz šķīvja ir vairāk, tā rosinot mazākas porcijas apēšanu un attiecīgi uzņemot mazāk kaloriju.

Pareiza norēķināšanās par pirkumiem

Foto: Shutterstock

Ir zinātniski pierādīts, ka, norēķinoties par pirkumiem skaidrā naudā, nevis lietojot maksājumu kartes, mēs tērējam mazāk un iepērkamies taupīgāk. Tātad, ja tava vājība ir ļaušanās spontāniem pirkumiem, visbiežāk nopērkot uzkodas, ko notiesā pa ceļam uz mājām, tā uzņemot virkni lieko kaloriju, iespējams, ir vērts izmēģināt šo taktiku.

Tā, kā sola eksperti, ne tikai veicināsi liekā svara krišanos, ēdot veselīgāk, bet arī izdarīsi pakalpojumu savam maciņam. Kas zina, iespējams, šādi izdosies iekrāt tik ļoti kārotajam ceļojumam uz siltajām zemēm, pie viena ievērojami uzlabojot arī savu izskatu pludmalē! Vērts pamēģināt, vai ne?

Auksta ūdens vietā – silts

Foto: Shutterstock

Lai gan valda uzskats, ka, tieši dzerot aukstu ūdeni, mēs veicinām kaloriju degšanu, attiecīgi tās patērējot vairāk un nodrošinot svara krišanos, nesenos pētījumos ir atklāts, ka glāze silta ūdens, izdzerta pirms ēdienreizes, ievērojami samazinās apetīti, tā nodrošinot ātrāku sāta sajūtas rašanos, mazāka kaloriju daudzuma uzņemšanu un veiksmīgāku fiziskās formas uzlabošanu. Turklāt pietiekams ūdens daudzums, kā zināms, ir vitāli svarīgs gan svara zudumam, gan organisma kopējā veselības stāvokļa kvalitātes nodrošināšanai.

Atrodi kompāniju

Foto: Shutterstock

Pētījumi un aptaujas liecina, ka, ēdot vienatnē, cilvēkiem ir tendence uzņemt pat trīs reizes vairāk pārtikas nekā viņi apēstu tad, ja maltīti ieturētu kāda sabiedrībā. Tātad, lai zaudētu lieko svaru, atliek vien ēdienreizes ieturēt sev tīkamu cilvēku kompānijā, pie viena ne tikai apēdot mazāk, bet arī ikdienā nodrošinot pozitīvas enerģijas apmaiņu un uzlabojot noskaņojumu
Jāpiebilst, ka līdzīga ietekme ir arī ēdiena fotografēšanai. Lai gan pārmērīga viedtālruņu lietošana tiek kritizēta un tam ir gluži pamatots iemesls, ēdiena iemūžināšana fotogrāfijās, acīmredzot, sniedz vismaz kādu labumu slaidās līnijas ievērošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!