Foto: Shutterstock
Tiecoties uzlabot fizisko formu, vairums no mums ne tikai ievēro veselīgu un sabalansētu uzturu, kā arī nodarbojas ar fiziskajām aktivitātēm, bet arī izmanto ikvienu viltību, kā svara zudumu paātrināt, nekaitējot veselībai. Lūk, piedāvājam kādu tautas metodi – veselīgu kokteili, kas, kā sola tās piekritēji, palīdzēs mazināt lieko svaru arī nakts laikā, paātrinot vielmaiņas darbību. Turklāt gadījumā, ja tas tomēr nesniegs cerēto efektu, būsi savu veselību palutinājusi ar vērtīgu vitamīnu un minerālvielu trieciendevu.

Kā zināms, svara zudums ir lielā mērā atkarīgs no mūsu vielmaiņas. Lai paātrinātu tās darbību arī miega laikā, vari pagatavot gluži vienkāršu kokteili no virtuvē atrodamām sastāvdaļām, kas vienlaikus uzlabos arī tavu veselību un pašsajūtu kopumā. Izdzerot to neilgi pirms došanās pie miera, nodrošināsi ātrāku rezultātu sasniegšanu, gūstot kāroto fizisko formu.

Sastāvdaļas:

  • Gurķis;
  • Sauja pētersīļu;
  • Citrons;
  • Tējkarote ingvera pulvera vai svaiga, nomizota un ripiņās sagriezta sakne svaigā veidā;
  • Tējkarote alvejas sulas;
  • Pusglāze ūdens.

Pagatavošana:

Sajauc sastāvdaļas blenderī un pagatavoto dzērienu baudi neilgi pirms došanās pie miera!

Gurķi ir vieni no vērtīgākajiem dārzeņiem, ko iekļaut ikdienas ēdienkartē, ja vēlies zaudēt svaru. Tajos ir ne tikai daudz ūdens un šķiedrvielu, bet tie arī satur maz kaloriju. Savukārt pētersīļos esošās vielas uzlabo gremošanas sistēmas darbību, mazinot vēdera pūšanos. Tāpat tajos ir antioksidanti, vitamīni un minerālvielas, kas ievērojami uzlabo arī veselību, jo īpaši imunitāti, kopumā.

Par citrona vērtīgajām īpašībām runāts gana daudz un bieži, turklāt tie efektīvi attīra organismu no toksīniem, tā mazinot iekaisuma procesus, kas, kā zināms, korelē ar liekā svara veidošanos.

Vēl viens īpaši vērtīgs produkts svara zaudēšanai ir ingvers, kas turklāt spēcina arī mūsu imunitāti un teicami cīnās ar dažādām saslimšanām un vīrusiem. Tāpat vērtīgā sakne uzlabo vielmaiņas darbību, gremošanu, mazina apetīti un veicina tauku šūnu šķelšanu un izvadīšanu no organisma.

Savukārt alvejas sula satur virkni vitamīnu un minerālvielu, kas cīnās ar brīvajiem radikāļiem, mazinot apkārtējās vides kaitīgo ietekmi uz organismu un tajā notiekošos iekaisuma procesus, kā arī vairojot enerģiju un normalizējot apetīti.

Avots: choosehealthylife.com

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!