Foto: Shutterstock

Teju katrs zina, ka, lai iedarbinātu vielmaiņu, uzreiz pēc pamošanās vēlas izdzert glāzi remdena ūdens. Vēl labāk, ja tam tiek pievienota citrona šķēlīti vai tā sula. Tomēr ne katrs ir informēts par vēl dažām sastāvdaļām, kuras pievienojot šim populārajam rīta dzērienam, tas kļūst par īstu tauku dedzinātāju un slaiduma eliksīru, raksta blogs www.tava-pasaule.lv.

Sastāvdaļas, kas nepieciešamas tā pagatavošanai, ir atrodamas gandrīz katrā mājā vai vismaz tuvējā veikalā.

Lūk, piedāvājam šī un citu veselīgu kokteiļu receptes, kas paātrinās svara zudumu, vairos enerģiju un skaistumu!

Sastāvdaļas un pagatavošana

1. Ņem glāzi ūdens. Tam jābūt istabas temperatūrā, remdenam vai nedaudz uzsildītam.

2. Pārgriez vidēja izmēra citronu uz pusēm un no vienas pusītes izspied sulu, to pievienojot ūdenim. Otru pusi atstāj nākamajai dienai vai izmanto citām vajadzībām.

3. Pievieno vienu tējkaroti ābolu etiķa. Ieteicams izmantot kvalitatīvu nefiltrēto BIO ābolu etiķi.

4. Pievieno divas tējkarotes medus. Tievēšanas nolūkam vispiemērotākais būs griķu medus, bet, ja tā nav, derēs arī liepu, ziedu vai kāds cits.

5. Dzērienam pievieno ceturtdaļu tējkarotes ingvera pulvera vai caur ķiplokspiedi izspiestu aptuveni īkšķa lieluma svaigu ingvera gabaliņu, kas uzlabos vielmaiņu un gremošanas trakta darbību.

6. Pievieno šķipsniņu kanēļa pulvera (kanēlim un ingveram ir īpaši labvēlīga ietekme uz mūsu zarnu trakta veselību. Kā arī tiem ir antibakteriāla, pretparazītu un pretmikrobu iedarbība).

7. Samaisi visas sastāvdaļas un baudi kokteili nesteidzoties!

Apelsīnu un godži ogu smūtijs - mundrumam, veselībai un labam garastāvoklim

Kad ķeros klāt apelsīniem, vienmēr izdodas pagatavot kaut ko garšas ziņā interesantu. Šis smūtijs nav izņēmums. Tā garša ir salda un skāba vienlaicīgi un dzēriens būs lielisks atspirdzinājums pēc treniņa vai skrējiena. Īpašas garšu nianses piešķir arī laima sula, jo citrusaugļa skābums pašā malka nobeigumā šeit ļoti labi iederas.

Lasīt vairāk

Ābolu smūtijs ar ingveru

Atsvaidzinošs, vienkārši un ātri pagatavojams brokastu kokteilis, kas pozitīvi uzlādēs dienai.

Lasīt vairāk

Smūtijs un lassi - veselīgi kokteiļi ātrai formas atgūšanai. Septiņas receptes katrai dienai

Pēc brīvdienām, kad "uz pilnu klapi" ir baudīta bezrūpīga dzīve, ļaujot sev pēc sirds patikas mieloties ar sātīgiem ēdieniem, var gadīties, ka, uzkāpjot uz svariem, tie signalizē - ir laiks "pievilkt grožus". Tas gan nenozīmē, ka turpmāk tev būs jāpārtiek tikai no ūdens un kāpostu lapām. Ņem talkā pasaules pieredzi - lassi no austrumiem un smūtiju no rietumiem. Tie ir veselīgi, gardi un sātīgi kokteiļi, ar kuriem aizvietojot vienu vai vairākas ēdienreizes, tu veiksmīgi atbrīvosies no lieko kilogramu nastas. Šo kokteiļu sastāvdaļu variācijas ir bezgalīgas, tādēļ mūsu piedāvātās septiņas receptes izmanto iedvesmai, lai katru dienu pagatavotu arvien jaunas gardu un veselīgu dzērienu variācijas.

Smiltsērkšķu un melnās tējas kokteilis

Smiltsērkšķi ir īsts vitamīnu "spridzeklītis" un imūnsistēmas stiprinātājs. Šīs saules dzeltenās ogas, kuras pēdējos gados kļūst aizvien populārākas, var izmantot neparastas garšas tējas pagatavošanai. Interesantu karsto kokteili ziemīgam vakaram iesaka Andrejostas restorāna "Aqua Luna" bārmenis Ingars Romanovičs.

Lasīt vairāk

Karstais dzērveņu kokteilis, kas aizdzen saaukstēšanos

Ja ļoti, ļoti negribas saaukstēties, mēs vispirms atceramies par dabiskajiem līdzekļiem dzērvenēm un medu. Turklāt sarkanās, skābenās ogas lieliski noder ar uzmundrinoša karstā kokteiļa pagatavošanai. Īpašu akcentu dzērienam var piešķirt, to papildinot ar austrumnieciski spīvo ingvera sulu.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!