Foto: Shutterstock
Ko apēst, lai notievētu? Šo mūžseno jautājumu sev, šķiet, uzdod ikviena no mums, atverot ledusskapi un plānojot maltīti. Gadījumā, ja vēlies uzlabot fizisko formu, tomēr neesi gatava ievērot drastiskas diētas, savukārt uztura sabalansēšana un kaloriju skaitīšana nesniedz cerēto rezultātu, iekļauj savā ēdienkartē šos uztura speciālistu atzītos produktus, kas veicina uzņemto kaloriju sadedzināšanu un uzlabo vielmaiņu!

Greipfrūti

Gardais citrusauglis paātrinās tavu vielmaiņu un ļaus sadedzināt vairāk kaloriju, kā arī nodrošinās ilgstošāku sāta sajūtu. Tāpat šķiedrvielām bagātais auglis stabilizēs cukura līmeni organismā un paātrinās tauku šūnu šķelšanu, tās efektīvāk izvadot no organisma.

Foto: Shutterstock

Selerijas

Lietojot uzturā selerijas, tavs organisms, tās sagremojot patērēs vairāk kaloriju nekā ir pašā garšaugā, turklāt selerijas satur lielu daudzumu ūdens. Tāpat selerijas satur virkni organismam vērtīgu vitamīnu un minerālvielu, kas uzlabos tavu veselību kopumā.

Foto: Shutterstock

Pilngraudu produkti

Visticamāk, jau esi informēta, ka pilngraudu produkti ir veselībai krietni vērtīgāki par, piemēram, baltajiem rīsiem, kā arī kviešu miltu izstrādājumiem. Pilngraudu produktos ir krietni lielāks šķiedrvielu daudzums, kā rezultātā tie nodrošina sāta sajūtu ilgāk, kā arī šie ēdieni organismam liek patērēt vairāk enerģijas, lai tos sagremotu.

Turklāt pilngraudu produktos ir krietni vairāk vitamīnu un minerālvielu, kā arī organismam nepieciešamie saliktie ogļhidrāti, kas nodrošina vajadzīgo enerģiju, nekaitējot figūrai.

Foto: Shutterstock

Zaļā tēja

Zaļā tēja ne tikai satur virkni vērtīgu vielu, kas nodrošina labāku veselību, pievilcīgāku ārieni un ilgāku mūžu, bet tā arī paātrina vielmaiņas darbību. Tā kā gardais dzēriens satur kofeīnu (turklāt tas ļauj mundrumu saglabāt krietni ilgāk nekā tase kafijas), atturies no tā baudīšanas vakaros. Savukārt no rītiem dzer to ierastās kafijas vietā un tā izdari pakalpojumu savam organismam!

Foto: Shutterstock

Omega-3 taukskābes

Ir zinātniski pierādīts, ka Omega-3 taukskābēm bagāti produkti regulē vielmaiņu, uzlabojot tās darbību. Tāpat veselīgās taukskābes ir nepieciešamas normālai smadzeņu un sirds darbībai, kā arī tās satur vielas, kas paātrina tauku šūnu šķelšanu un izvadīšanu no organisma.

Foto: Shutterstock

Kafija

Lai gan iepriekš ieteicām kafijas vietā baudīt zaļo tēju, arī šis aromātiskais dzēriens mērenās devās ir veselībai un tavai figūrai draudzīgs. Kofeīns stimulē asinsriti, kā arī skābekļa piegādi organisma šūnām, tā paātrinot kaloriju degšanu. Tiesa, atceries, ka kafiju ieteicams baudīt bez bagātīgas cukura un piena vai pat putukrējuma pievienošanas, ja vēlies iegūt slaidākas formas!

Foto: Shutterstock

Avokado

Avokado satur nepiesātinātās taukskābes, kas paātrina vielmaiņas darbību un pasargā organisma šūnas no brīvo radikāļu nodarītā kaitējuma. Tāpat avokado mazina paaugstinātu holesterīna līmeni, samazina sirds slimību risku un uzlabo acu un matu veselību, kā arī pat paātrina brūču dzīšanu.

Foto: Shutterstock

Asas garšvielas

Asas garšvielas padara ēdiena garšu izteiksmīgāku, saturot maz kaloriju un tā nekaitējot mūsu figūrai, bet gan tieši paātrinot liekā svara zudumu. Tāpat ir pierādīts, ka asi ēdieni rada ātrāku sāta sajūtu un likumsakarīgi pastiprina mūsu vēlmi pēc šķidruma, lai remdētu sāpes, kas, kā zināms, arī uzlabo fiziskās formas.

Foto: Shutterstock

Čia sēklas

Čia sēklas satur olbaltumvielas, šķiedrvielas un Omega-3 taukskābes, kas, kā jau minēts, paātrina vielmaiņu, mazina apetīti un veicina tauku šūnu un arī uzņemto kaloriju degšanu. Apēd pāris čia sēklu pirms maltītes ieturēšanas un pēc 15 minūtēm tās būs palielinājušās izmērā pat par 10 reizēm, tā radot sāta sajūtu un mazinot tavu tieksmi pārēsties.

Foto: Publicitātes attēli

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!