Foto: Shutterstock

Lai gan pludmales sezona jau ir sākusies, iespējams, vēl neesi realizējusi savu mērķi zaudēt liekos kilogramus, iegūstot tvirtāku un slaidāku augumu, lai pārliecinātāk justos peldkostīmā. Ja tā, iepazīsties ar "Activelife" trenera Sergeja Latņikova ieteikumiem, kā pēc iespējas ātrāk uzlabot fizisko formu, kā arī žurnāla "Vogue" viltībām, kas ļaus izskatīties pievilcīgāk un justies labāk!

"Uzturā noteikti jāpalielina šķidruma daudzums, kā arī var uzņemt vairāk saliktos ogļhidrātus saturošu produktu, kas sniegs enerģiju. Īpaši daudz šķidruma, protams, jāuzņem, ja atrodaties pludmalē. Savukārt, trenējoties sporta zālē, noteikti vērts vispirms konsultēties ar profesionālu treneri, kurš piemeklēs katram cilvēkam atbilstošus vingrinājumus, izvērtējot tos pēc fiziskās sagatavotības un vēlmēm un tā nodrošinot ātrāku un efektīvu rezultātu sasniegšanu.

Ja ir vēlme iegūt slaidāku augumu pēc iespējas ātrāk, noteikti jāpalielina spēka vingrojumu īpatsvars, pie viena neaizmirstot par staipīšanos," iesaka Latņikovs.

Spēka vingrojumus, kas īpaši ieteicami sievietes veselībai, meklē šeit!

Tāpat, zaudējot svaru, ieteicams izmainīt ierastās fiziskās aktivitātes – auguma formu uzlabošanā lieliski noderēs skriešana, tomēr to ieteicams darīt no rītiem, organismam dedzinot tauku rezerves. Savukārt vakaros vairāk ieteicamas ir garas pastaigas. Tāpat svara regulēšanai lieliski palīdzēs peldēšana, kas vasaras sezonā ir viens no patīkamākajiem fizisko aktivitāšu veidiem.

Savukārt, žurnāla "Vogue" aptaujātie fitnesa eksperti uzsver, ka pludmales sezonā īpaši ieteicams arī atturēties no produktiem, kuru sastāvā ir vielas, kas rada iekaisuma procesus organismā un pūšanās sajūtu. Tāpēc aizstāj cukuru, glutēnu un vienkāršos ogļhidrātus saturošus produktus un alkoholu ar zaļumiem, dārzeņiem, veselīgajām taukskābēm un olbaltumvielām bagātiem produktiem. Tāpat laiku pa laikam vari ievērot atslodzes dienu, tā uzlabojot gremošanas procesus un pašsajūtu kopumā.

Starp citu, lielisks veids, kā uzlabot pašsajūtu ne tikai fiziski, bet arī garīgi, ir, arī valkājot mazāk apģērba. Netinies garos svārkos, blūzēs un jakās, bet, izvērtējot auguma uzbūvi, demonstrē tā pievilcīgākās zonas un ģērbies vasarai atbilstošā, vieglā un plānā apģērbā gan ikdienā, gan brīvdienu atpūtā pie dabas.

Jāpiebilst, ka, lai pietiktu spēka treniņiem un būtu enerģija sportot, jādomā arī, kā paaugstināt uzņemto olbaltumvielu daudzumu ikdienā. Izvēlies produktus ar augstu to saturu, kā arī ņem vērā kādu viltību - 30 gramus olbaltumvielu vienā maltītē apvienojot ar 30 minūšu ilgu pastaigu pēc tās, stimulēsi tauku zudumu un mazināsi vēlmi pēc trekniem ēdieniem visas dienas garumā.

Svara zaudēšanā ieteicamākos produktus meklē šeit!

Lai izdodas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!