Foto: DELFI
Kā izvēlēties labāko zivju eļļu? Kādas eļļas izmantot masāžai, bet kādas – iekšķīgi? Kādas sievietēm un kādas – vīriešiem? Ko pievienot kā afrodīziju? Kāpēc mūspusē apšauba rapša eļļas vērtīgumu? Farmaceite ar 52 gadu stāžu, Šauļu senākās aptiekas "Valerijonas" direktore Almīra Girdeniene labprāt dalās ar saviem veselības un ilga mūža noslēpumiem.

Almīrai Girdenienei ir 76 gadi, no kuriem 52 viņa strādā vecākajā aptiekā Lietuvas pilsētā Šauļos – "Valerijonas". Ejiet pa pilsētas centrālo promenādi, Viļņas prospektu, un meklējiet jumtu ar kaķiem – garām nepaiesiet.

Pēc valsts neatkarības atgūšanas aptieka pārgāja kopīgā darbinieku-farmaceitu pārvaldīšanā. Almīra ir viena no viņiem. Ar tīklu gigantiem konkurēt grūti, viņa atzīst, taču aptieka dara visu, lai noturētos virs ūdens, izmantojot savu unikalitāti. Tikai šajā aptiekā ir savs mazītiņš muzejs. Tikai te gatavo lieliskas veģetārās pusdienas un pasniedz Šauļos labāko zāļu tēju. Tikai te izveidota sava ekokosmētikas līnija. Un tā ir viena no divām palikušajām aptiekām pilsētā, kur izgatavo zāles pēc ārsta receptes.

"Mana specialitāte – labākā pasaulē!" ir pārliecināta Almīra. "Cilvēki nonāk uz zemes, lai palīdzētu citiem, bet man tas dots caur darbu. Kauņas universitātē māca ļoti labi – mēs iegūstam visas zināšanas par augiem, vielām, cilvēka organismu..." 90. gados pabijusi Indijā, Almīra ieinteresējās par ājurvēdu. Tagad viņas diena sākas ar jogu rītausmā un apliešanos ar aukstu ūdeni, gulēt viņa iet desmitos vakarā. Savos 76 gados Almīra mierīgi stāv uz galvas un nosēžas špagatā.

Aptieka, kur strādā laika mašīna

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!