Foto: Privātā arhīva foto
Veselība patiešām ir viens no laimes un labsajūtas stūrakmeņiem, bet kā rīkoties, ja tā ne tuvu nav ideāla? Sportot, ārstēties un mainīt savu dzīvesveidu? Kā iemācīties ar to sadzīvot? Tas var šķist sarežģīti, bet tas noteikti nav neiespējami.

Izdzirdēt, ka tev ir vēzis. Saprast, ka esi vājdzirdīga. Uzzināt, ka slimo ar pirmā tipa cukura diabētu. Lai cik neiedomājami smagas varētu šķist šīs situācijas, ir cilvēki, kas spējuši tās uzveikt, cīnīties un dzīvot tālāk. Iepazīsties ar desmit iedvesmojošiem stāstiem par to, ka pat vissmagākie brīži ir pārvarami, un slimība, ko nav iespējams uzveikt, var kļūt par tavu pavadoni, nevis akmeni, kas velk lejā.

Vai vari iedomāties, ka cilvēks, kas cīnās ar vēzi, nevēlas vienkārši dzīvot, bet par savu mērķi izvirza spēju būt laimīgam? Iveta tā izdarīja, uzveica slimību un ir laimīga. Varbūt ir vērts ieskatīties Baibas stāstā par to, ka pasaule neizdziest pavisam, ja tai pazūd skaņa, vai Maijas pieredzē, iemācoties sadzīvot ar pirmā tipa cukura diabētu. Sievietēm, kas cīnās ar krūts vēzi, var palīdzēt Rozā vilciena labdarības fonda pārstāves Zintas pieredzes stāsts, savukārt iemācīties sadzīvot ar bailēm par savu dzīvību var palīdzēt Meldras pieredze. Viņa ir piedzīvojusi tumšus brīžus veģetatīvās distonijas dēļ.

Tās ir pieredzes, ka parāda – pasaulē ir ļoti daudz skaistu lietu, un dzīvot ir vērts pat tad, kad to darīt var būt sarežģīti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!