Foto: Shutterstock

Marija (32 gadi, vārds mainīts) nolēma veikt "Cytolisa" izmeklēšanu – testu, lai noteiktu slēpto pārtikas nepanesību, kas izmaksāja vairākus simtus eiro. Vēlme saprotama: matu izkrišanai, no kā sieviete cieta vairākus gadus, pievienojās problēmas ar gremošanas un zarnu traktu. Un Marija nolēma, ka tas varētu būt saistīts ar kāda produkta nepanesību. Saskaņā ar testa rezultātiem sievietei bija jāatsakās no daudziem produktiem, bet vēlāk izrādījās, ka problēma nebūt neslēpjas tajos. Nepanesību var atklāt tikai ar izmēģinājumu un kļūdu metodi, raksta Eesti Päevaleht.

"Testa rezultāti bija sasvītroti sarkani un dzelteni, kas nozīmēja, ka es vispār nedrīkstu lietot lielāko daļu pārtikas produktu," saka Marija. "Nejutu, ka tests man būtu palīdzējis, jo ieteikumiem izdevās sekot tikai divus trīs mēnešus. Tas bija neiedomājami grūti."

Balstoties uz testa rezultātiem, kas sievietei izmaksāja vairākus simtus eiro, Marija atteicās, piemēram, no kviešiem, piena, tomātiem, banāniem, olām, cūkgaļas, atsevišķām zivīm, produktiem, kuru sastāvā ir rapsis, rauga, ķiplokiem. Patiesībā pārtikā neieteicamo produktu saraksts bija ievērojami garāks. Pēc Marijas teiktā, kamēr vien viņa ievēroja ieteikumus, jutās izbadējusies un nelaimīga.

Nelaimju cēlonis – glutēns

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!