Foto: Shutterstock

Nupat medijus un sociālos tīklus pāršalca ziņa, ka ļoti daudziem tik iecienītā fitnesa lietotne ''Endomondo'' savu darbību izbeigs šī gada 31. decembrī. Tā kā tā ir bijusi teju ikviena ikdienas gaitu fiksētāja un treniņu palīgs vairāku gadu garumā, sašutums un skumjas, kas manāmas sociālo tīklu lietotāju vidū, ir saprotamas. Un līdz ar sērām par ''Endomondo'' slēgšanu ikvienam tās cienītājam radies jautājums – kādu lietotni izmantot turpmāk?

Neapšaubāmi, ikvienam ir iespējams atrast fitnesa mobilo lietotni, kas atbilst tieši viņa vēlmēm un vajadzībām. Tomēr, tā kā to ir tik daudz, bet ne visiem pietiek pacietības un arī laika, lai lejupielādētu ikvienu un ar atsijāšanas metodi atrastu īsto un vienīgo, ''Endomondo'' alternatīvas atrašana pirmajā mirklī varētu šķist bezcerīga. Taču nevajag celt paniku pirms laika! Lai kaut nedaudz tev atvieglotu jaunas fitnesa lietotnes meklējumus, iedvesmojoties no portāla ''Health'', esam izveidojuši top 11 populārākās un ērtākās treniņu mobilās lietotnes.

''Map My Run''

Bezmaksas (gan ''iPhone'', gan Android – uzklikšķinot uz sev atbilstošā atslēgvārda, tiksi aizvesta uz lietotnes lejupielādi. Tas pats attiecas uz turpmāk uzskaitītajām lietotnēm.)

''Map My Run'' ir lieliska aplikācija tiem, kuri ar skriešanu ir uz tu. Tā piefiksē gan skrējiena datus – ilgumu, garumu u. tml., gan iezīmē to kartē. Tāpat tajā ir iespējams reģistrēt citas savas aktivitātes, piemēram, riteņbraukšanu, pastaigas, trenažieru zāles treniņus, krosu, jogu un daudzas citas.

''Fitness Buddy''

Bezmaksas ar pirkumiem lietotnē (gan ''iPhone'', gan Android)

''Fitness Buddy'' ir kā virtuāls personīgais treneris un uztura speciālists vienā, kas piedāvā simtiem treniņu programmu, kuras vari izpildīt gan mājās, gan trenažieru zālē. Tāpat tajā iespējams izveidot personalizētu maltīšu plānu un receptes. Visiem vingrinājumiem ir sniegti skaidri norādījumi un video pamācības. Kā arī ''Fitness Buddy'' ir piemērots kā iesācējiem, tā arī jau rūdītiem sporta entuziastiem.

''JEFIT Workout Planner''

Bezmaksas ar pirkumiem lietotnē (gan ''iPhone'', gan Android)

''JEEFIT Workout Planner'' ir moderns plānotājs ikvienam trenēties gribētājam. Lietotnē tu vari izveidot savu treniņu plānu un tieši tev piemērotu rutīnu, kas palīdzēs sasniegt vēlamos rezultātus. Tāpat lietotne piedāvā detalizētus vingrinājumu norādījumus, kā arī ļauj sekot līdzi savam progresam, lai nezaudētu motivāciju turpināt iesākto.

''Runkeeper''

Bezmaksas ar pirkumiem lietotnē (gan ''iPhone'', gan Android)

''Runkeeper'' lietotnes mērķis ir tev palīdzēt sasniegt tavus skriešanas mērķus. Tajā vari sekot līdzi saviem skrējieniem, izvirzīt mērķus, atskatīties uz jau sasniegto un salīdzināt visus iegūtos rezultātus. Lietotnē varēsi izveidot personalizētu skriešanas plānu, kas veicinās lielāku iespēju, ka patiešām dosies skriet. Kas vēl – aplikācijā vari piedalīties dažādos izaicinājumos vai pievienoties kādai no virtuālajām skriešanas grupām, kurās varēsi saņemt atbalstu un iedvesmu.

''30 Day Fitness at Home''

Bezmaksas ar pirkumiem lietotnē (gan ''iPhone'', gan Android)

Šī lietotne piedāvā dažādus vingrojumu un treniņu video, kā arī 30 dienu izaicinājumus dažādām ķermeņa zonām, piemēram, vēdera presei, sēžamvietai un visam ķermenim kopumā.

''FitOn Workouts & Fitness Plans''

Bezmaksas ar pirkumiem lietotnē (gan ''iPhone'', gan Android)

Šajā lietotnē ir iespējams nosacīti trenēties kopā ar vairākiem slavenību personīgajiem treneriem un pašām slavenībām, izmantojot video treniņu sesijas. Lietotne ļauj izvirzīt savus mērķus un sekot to progresam. Kādus treniņus tā piedāvā? Teju visu, ko vari iedomāties, sākot no augstas intensitātes treniņiem, un beidzot ar pilatēm.

Foto: Shutterstock

''Home Workout – No Equipments''

Bezmaksas ar pirkumiem lietotnē (gan ''iPhone'', gan Android)

Tev nav obligāti jāiet uz sporta zāli, lai nodotos vērtīgam un uz rezultātu vērstam treniņam, neatkarīgi no tā, vai vēlies kļūt fiziski spēcīgāka vai zaudēt svaru. Šī lietotne piedāvā vienkārši saprotamus animētus un video formāta treniņu ceļvežus, ikdienas atgādinājumus, lai neaizmirsti izkustēties, kā arī iespēju sekot līdzi savam progresam.

''Fitness & Bodybuilding Pro''

Bezmaksas ar pirkumiem lietotnē (gan ''iPhone'', gan Android)

Ar šīs lietotnes palīdzību tu pati vari būt savs personīgais treneris. Tā piedāvā dažādus fitnesa un bodibildinga (kultūrisma) treniņu plānus, video un tekstuālas instrukcijas, vingrinājumus konkrētām muskuļu grupām, treniņu kalendāru un daudz ko citu.

''Workout for Women: Fitness App''

Bezmaksas ar pirkumiem lietotnē (gan ''iPhone'', gan Android)

Tava ikdiena ir ļoti aizņemta, bet tāpat vēlies tajā atrast laiku treniņam? Šī lietotne tādā gadījumā būs piemērota izvēle tev, jo tā piedāvā uz rezultātiem vērstus un ātri paveicamus treniņus, piemēram, septiņu minūšu ilgus. Lietotnē pieejamas video un balss ierakstu instrukcijas.

''Daily Workouts Fitness Trainer''

Bezmaksas (gan ''iPhone'', gan Android)

Arī šī lietotne būs domāta tieši tev, ja mēģini atrast veidu, kā savā saspringtajā ikdienā atrast laiku arī treniņam, – tajā atradīsi gan piecu minūšu, gan pusstundu un vēl garākus treniņus. Katru vingrinājumu un virtuālo treniņu demonstrē profesionāls treneris, un tos var pielāgot dažādām muskuļu grupām.

''Nike Training Club''

Bezmaksas (gan ''iPhone'', gan Android)

''Nike Training Club'' ir ģimenei draudzīga treniņu lietotne ar teju 200 dažādām vingrojumu programmām, kas ļaus nodarboties ar spēka un kardio treniņiem, arī jogu un daudz ko citu, bez nepieciešamības apmeklēt sporta zāli vai izmantot speciālu inventāru. Tāpat lietotne piedāvā paaugstinātas grūtības pakāpes treniņus, ja vēlies kļūt par konkurētspējīgu atlētu vai vienkārši pārspēt savas ambīcijas attiecībā pret fizisko sagatavotību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!