Foto: PantherMedia/Scanpix
Ja apmeklē sporta zāli, ļoti iespējams, esi sastapusies ar kaitinošu līdzcilvēku uzvedību, kas vai nu tevi traucē vai šķiet neizprotama. Šai sakarā piedāvājam sporta zāles etiķetes zelta likumus, ko apkopojis "Time" un kas pasargās tevi no neapzinātas sporta zāles biedru traucēšanas.

Neizmētā savus vingrošanas piederumus

Pat, ja esi paradusi savas mantas nomest, kur pagadās, ūdens pudeli, vingrošanas paklājiņu, dvieli un citus sporta inventāra piederumus labāk glabā vienkopus, netraucējot pārējos sporta zāles apmeklētājus. Diezin vai tu pati priecātos par sveša cilvēka lietām, kas noliktas, kur pagadās, un traucē tavu treniņu.

Neuzmācies ar sarunām

Protams, sportošana kopā ar draugu var būt aizraujošāka par vingrošanu savā nodabā, taču nekas nav kaitinošāks par cilvēku, kurš, stāvot uz blakus esošā skriešanas celiņa, to patiesībā nemaz nelieto un skaļi apspriež savas privātās dzīves peripetijas, kaitinošo kolēģi vai neveiksmes darbā.

Cieni līdzcilvēkus

Ja atpazīsti kādu sporta zāles apmeklētāju, pasveicini viņu, taču neuzmācies ar pļāpām, redzot, ka šis cilvēks klausās mūziku, izmantojot austiņas. Ja viņš vēlētos ar tevi uzsākt sarunu, tad, visticamāk, austiņas izņemtu pirmais. Bet, ja tās paliek, kur bijušas, un visa viņa uzmanība tiek pievērsta tikai sportošanai, zini, ka šobrīd nav īstais brīdis sarunai.

Dalies ar inventāru

Protams, būtu ideāli, ja visa sporta zāles piederētu mums pašiem, taču, gribot negribot, to tomēr ir jādala ar citiem. Tāpēc esi saprotoša un dalies inventārā, ievērojot pieklājības normas!

Nepēti apkārtējos

Visticamāk, tu zini, cik grūti ir kaut ko izdarīt, ja apzinies, ka tiec vērota. Tāpēc nepēti blakus esošo cilvēku trenažieru monitorus, lai uzzinātu, kādā ātrumā viņi, piemēram, skrien un cik gara ir viņu distance.

Telefonu atstāj ģērbtuvē

Trenažieris nav vieta, kur sūtīt īsziņas vai pētīt Instagram fotogrāfijas. Pat, ja esi uz skriešanas celiņa, telefonu sportošanas brīdī nelieto, lai netērētu laiku nelietderīgi!

Ierodies uz grupu nodarbībām laikus

Centies uz grupu nodarbībām ierasties laikus, bet, ja tomēr gadījies nokavēt, centies pēc iespējas klusāk iekārtoties zāles aizmugurē. Īpaši nepatīkama līdzcilvēkiem būs tava kavēšana, ja nodarbība, uz ko ierodies novēloti, ir joga.

Notīri trenažieri

Ja ceri, ka cilvēks pirms kāpšanas uz trenažiera to notīra, tu maldies! Ierastā prakse paredz izmantoto inventāru notīrīt pēc tā izmantošanas, tāpēc ņem šo faktu vērā un ievēro to!

Personīgā higiēna

Dodoties vingrot, labāk atsakies no smaržu lietošanas. Sajaucoties ar sviedriem, to aromāts kļūs šķebinošs, īpaši, ja esi dāsni lietojusi arī dezodorantu, kam savukārt ir cita smarža. Tāpat neaizmirsti par tīra apģērba, apavu un apakšveļas valkāšanu – arī sporta zālē ir jāievēro tīrība, neraugoties uz svīšanu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!