Fizisko aktivitāšu veikšana ir viens no galvenajiem nosacījumiem, lai būtu formā un justos lieliski. Daudzi, kas vēlas pievērsties sportam, to nedara, jo nezina, ar ko sākt un kā to darīt, bet uz sporta klubu nevēlas vai baidās doties. Un tas nemaz nav jādara. Piedāvājam iepazīties ar vairākiem padomiem un speciālistu komentāriem par to, kā vingrot mājās, kā darīt to pareizi un kā sasniegt iecerēto.

Pirms ķeries klāt kādam intensīvam vingrojumu kompleksam, atceries, ka ir ļoti būtiski pirms treniņa iesildīties, kā arī izstaipīties tā beigās. Tas mazinās traumu risku un ļaus tev justies labāk arī nākamajā dienā pēc treniņa. Par to, kā to pareizi izdarīt, šajā video stāsta treneris Mikus Embrekts. "Kad esam nonākuši līdz vingrošanai, tikpat liela nozīme kā pašam treniņam ir arī iesildīšanās un atsildīšanās daļai. Iesildīšanās galvenais uzdevums ir sagatavot ķermeni slodzei, likt asinīm riņķot straujāk un paātrināt skābekļa apmaiņas procesu ķermenī," viņš norāda.

Ja esi iesācēja un iepriekš veselīgs dzīves veids tev bijis svešs, uzzini, ko par biežāk pieļautajām iesācēju kļūdām teic treneris Kristaps Ence. Viņš aicina nesākt ar ļoti lielu treniņu intensitāti un izvēlēties sporta veidu, kas sagādā prieku. Ja tomēr esi nolēmusi apmeklēt sporta zāli, vismaz vienu treniņu pavadi kopā ar speciālistu un neaizmirsti viņam pastāstīt par savām traumām, ja tādas tev ir bijušas.

Lasi un uzzini, kā uzturēt sevi formā arī tad, ja esi aizņemta un sportošanai vari atvēlēt tikai dažas minūtes dienā, kā strādāt ar dažādām problēmzonām, lai tās vienmēr būtu formā. Iemācies pareizi trenēt rokas, kājas un dibenu, kā arī vēderu. Un atceries, ka sportojot mainīsies ne tikai tavs izskats, bet arī ievērojami uzlabosies veselība, kā arī samazināsies dažādu slimību risks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!