Foto: PantherMedia/Scanpix
Ir dažādi veidi, kā nodarbināt savu ķermeni un viens no tiem ir ūdens aerobika. Ūdens aerobika ir viens no drošākajiem treniņu veidiem, jo cilvēks ir vairāk pasargāts no traumu gūšanas riska.

Ūdenī cilvēka ķermeņa svars sastāda tikai 1/10 daļu no reālā ķermeņa svara, līdz ar to šajos vingrojumos samazinās slodze uz ķermeņa locītavām, un cilvēks ir vairāk pasargāts no traumām.

Cilvēks ūdenī var izpildīt vingrojumus ar tādu amplitūdu, kādus sporta klubā parasti nav spējis. Eksperti ir pierādījuši, ka ar ūdens aerobikas palīdzību var attīstīt un nostiprināt tos ķermeņa muskuļus un saites, kuras ar minimāli attīstās nodarbībās uz sauszemes. Profesionālie sportisti nereti pēc smagu traumu gūšanas tieši baseinā sāk nodarbināt savainoto muskuli.

Baseinā ūdens temperatūra parasti ir aptuveni 27 līdz 30 grādi pēc Celsija, bet cilvēka ķermeņa temperatūra ir 36,6 grādi. Šī temperatūru atšķirība veicina kaloriju patēriņu un līdz ar to ķermeņa masas samazināšanos. Organisms ūdenī patērē par 50 procentiem vairāk enerģijas nekā uz zemes, un vienlaikus ar fizisko slodzi ķermenis tiek arī masēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!