Talsu novada Balgales pagastā aizvadīts jau otrais "Roņu un pingvīnu festivāls", pulcējot rūdīšanās entuziastus un ziemas peldētājus ar dažnedažādām veselīgām sporta un rūdīšanās aktivitātēm. Dalībniekiem bija iespēja tuvāk iepazīt ziemas peldētāju dzīvi un izprast, kāpēc tas ir veselīgi – iet peldēt ziemā.

Par spīti vējam, sniegam un ne visai patīkamiem laika apstākļiem, Balgales pagasta "Dimantos" sapulcējies krietns bariņš "roņu – jeb cilvēku, kas ziemā peld" un "pingvīnu – jeb cilvēku, kas ziemā ūdenī iemērcas", lai vienotos kopīgās aukstumpeldēs un iemācītos ko jaunu.

Ideja organizēt šādu pasākumu radusies jau pandēmijas laikā. Balgales brīvā laika pavadīšanas centra vadītāja, festivāla organizatore Zinta Dreimane: "Braucām ar riteņiem, skrējām uz mežu un peldējāmies. Tas deva tādu enerģiju, dzīvei parādījās pilnīgi citas krāsas un jauna garša."
Ja pagājušajā gadā festivāls bijis vairāk kā kopā sanākšana un domu apmaiņa, tad šogad tas ir ne tikai izklaidējošs, bet arī izzinošs pasākums – ar dalībniekiem zināšanās dalījās Latvijā vienīgais Vima Hofa (Wim Hof) audzēknis un Rūdīšanās skolas dibinātājs Māris Žunda. "Šodien mans uzdevums bija padalīties ar tādiem pirmajiem virzieniem, soļiem, ko var darīt ar ziemas peldēm, rūdīšanos – kā to uzsākt, kādas kļūdas, kādi jautājumi cilvēkiem."

Skatīties video:

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!