Foto: Shutterstock

Ja vēlies zaudēt svaru, iespējams, ir vērts padomāt par izmaiņām savās fiziskajās aktivitātēs. Pat, ja sporta zāli apmeklē regulāri, ar to var arī nebūt gana. Šai sakarā piedāvājam sešus portāla stylecaster.com ieteikumus, kā ieviest savā treniņu programmā ko jaunu, tā veicinot kilogramu zudumu.

Sāc ar spēka vingrojumiem

Ja parasti sporta zāles apmeklējumu uzsāc ar 30 minūtēm kardiotreniņa un tad veic stiepšanos, nomaini šo ieradumu ar spēka vingrojumiem. Tie vairos muskuļu masu, kas ir nepieciešama ātrākai vielmaiņai un veicina kaloriju dedzināšanu arī miera stāvoklī. Eksperti iesaka veikt spēka vingrojumus treniņa sākumā, pabeidzot to ar kardio slodzi, piemēram, 30 minūtes ilgu skriešanu.

Izmanto smagākus svarus

Ja veiksi, piemēram, pietupienus ar smagāku svaru stieni, organisms piedzīvos lielāku (pozitīvā nozīmē) stresu, kā arī nodarbināsi vairāk muskuļu grupu, attiecīgi veicinot kaloriju sadegšanu, paātrinot muskuļu masas veidošanās tempu un īsākā laikā iegūstot kāroto fizisko formu.

Trenē visu ķermeni

Tā vietā, lai trenētu tikai atsevišķas muskuļu grupas, nodarbini visu ķermeni, tā palielinot izturību un iegūstot tvirtāku augumu. Šai sakarā speciālisti iesaka konsultēties ar treneriem, kuri palīdzēs atrast to vingrojumu kompleksu, kas atbilst ķermeņa kopējai sagatavotībai un ir visefektīvākais.

20 minūšu skriešanas vietā 20 minūtes intervālu treniņa

Ja regulāri veic vienas un tās pašas fiziskās aktivitātes, tavs ķermenis pie tām jau ir pieradis, tērējot mazāk enerģijas, kā rezultātā vingrošana vairs nav tik efektīva. Lai to mainītu, izraujies no šīs rutīnas, laiku pa laikam pamainot treniņu veidu. Piemēram, ierasto skriešanu nomaini ar intervālu treniņu, kas radīs pozitīvu šoku organismam.

Maini vidi

Ja regulāri skrien, izmantojot skriešanas celiņu trenažieru zālē, palielini tā slīpumu, radot stāvāku skriešanas vidi. Tā tiek nodarbinātas arī dziļās muskuļu grupas, apgalvo eksperti. Vien uzmanies, lai celiņš nepārsniegtu piecu procentu stāvumu, pretējā gadījumā vai satraumēt Ahilleja cīpslu, radot nesamērīgu slodzi.

Neaizmirsti par stiepšanos

Ja vēlies zaudēt svaru, obligāto stiepšanos, kas nepieciešama pēc fiziskām aktivitātēm, padari efektīvāku! Piemēram, kad stiepies līdz zemei ar taisnām kājām, "aizstaigā" ar rokām uz priekšu, apvienojot stiepšanos ar pāris atspiešanās reizēm – tā sadedzināsi vairāk kaloriju, gūstot arī vajadzīgo ķermeņa izstiepšanas efektu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!