Skriešana ir viens no ērtākajiem un pieejamākajiem sporta veidiem ikvienam. Ar to var nodarboties teju jebkur – parkā, stadionā, mežā, jūras malā, pilsētā, laukos. Tomēr jāņem vērā, ka pirms skriešanas tomēr vajadzētu painteresēties, kā to darīt pareizi. Tāpēc piedāvājam ieskatīties mūsu rakstu krājumā, kur varēsi atrast gan eskpertu ieteikumus, gan iedvesmojošus pieredzes stāstus par šo tēmu.

Viena no izplatītākajām kļūdām, ko pieļauj ļoti daudzi skriešanas un citu sporta veidu iesācēji ir nedomāšana par iesildīšanos pirms slodzes un ķermeņa nomierināšanas pēc tās. Fiziskās sagatavotības treneris Mikus Embrekts ir skaidrojis, ka iesildīšanās un atsildīšanās ir tikpat nozīmīga, kā pats treniņš: "Iesildīšanās galvenais uzdevums ir sagatavot ķermeni slodzei, likt asinīm riņķot straujāk un paātrināt skābekļa apmaiņas procesu ķermenī." Savukārt atsildīšanās izlaišana varētu atspēlēties nākamajā dienā. Ar trenera ieteiktajiem vingrojumiem, ko veikt pirms un pēc treniņa, vari iepazīties šeit.

Skrienot ir būtiski pievērst uzmanību dažādiem jautājumiem, piemēram, tam, kā noturēt vienmērīgu ritmu un biežākajām skrējēju kļūdām, kuras neatkārtot savos treniņos. Mūsu rakstu arhīvā atradīsi arī ieteikumus tam, kā skriet ātrāk, pareizāk un garākas distances. Tāpat piedāvājam iepazīties ar vairākiem iedvesmojošiem stāstiem, kas palīdzēs tiekties augstāk un nepadoties ceļā uz saviem mērķiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!