Foto: Shutterstock
Iestājoties pavasarim un termometra stabiņam pamazām uzsilstot, likumsakarīgi arī ikdienas garderobe kļūst plānāka. Kaut tie mūsu puncīši līdz ar pēdējo sniegu izkustu tikpat ātri, vai ne? Domājot par vasaru, liela daļa ar galvu pa priekšu metas neoficiālā izaicinājumā "presītes rītā un vakarā", nemaz līdz galam neiedziļinoties, vai sviedri netiks lieti velti. Efektīvākais ceļš uz plakanu vēderu sākas ar pareiziem vingrojumiem un ēdienkartes revīziju, taču, kamēr vēl neesi formā un gaidi pūliņu rezultātus, ļoti labs palīgs nevēlamā notušēšanā ir gudri izvēlēts apģērbs.


Lai iegūtu plakanu vēderu jeb padarītu redzamu tā saukto sešpaku, jāizpildās diviem priekšnosacījumiem – jābūt nelielam ķermeņa tauku procentam un, ļoti svarīgi, pareizi trenētai vēdera muskulatūrai, skaidro sertificēta fitnesa trenere Agate Tautiete. "Tas nozīmē, ka varam trenēt vēdera muskulatūru kaut katru dienu, taču, ja vēderu klās tauku kārtiņa, trenētā vēderprese vienkārši nebūs redzama."

"Sešpaka" nav galvenais

"Zināms, ka nav iespējams samazināt tauku apjomu kādā konkrētā ķermeņa zonā, un nereti vidukļa daļa ir pēdējā, no kuras pazudīs tauku slānis. Tieši šī iemesla dēļ iegūt "sešpaku" var būt tik izaicinoši. Un vai tiešām tas ir nepieciešams?" retoriski vaicā Tautiete.

Atbildot uz jautājumu, vai cilvēki pārmērīgi iespringst tieši uz vēderpreses trenēšanu un sapni par slaidu vidukli, trenere piekrītoši māj ar galvu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!