Foto: PantherMedia/Scanpix
Ikviens cilvēks vēlas savā arsenālā iegūt metodes, kuras ļauj abstrahēties no problēmām un mazināt stresa līmeni.

Kā vēsta portāls "MedikForum", izrādās, ka to sasniegt nemaz nav tik grūti, cik sākumā varētu šķist.

Nekā nedarīšana

Foto: Shutterstock

Katru dienu veltiet 10 minūtes nekā nedarīšanai. Sēdieties uz dīvaina un nedomājiet ne par ko, pat ne par vakariņu plāniem. Uzlieciet modinātāju, lai nevairotu stresu, skatoties pulkstenī. Nomierinājies prāts palīdzēs atbrīvoties no stresa arī pārējām ķermeņa daļām.

Mūzika


Foto: PantherMedia/Scanpix

Katram cilvēkam ir iecienītākās muzikālās kompozīcijas. Pētījumi liecina, ka mūzika palīdz samazināt sirdsdarbību un arteriālo spiedienu.

Arī pulksteņiem - savs laiks


Foto: PantherMedia/Scanpix

Ieradums bieži skatīties pulkstenī cilvēkam liek domāt, ka neko nav iespējams paspēt. Tas paaugstina stresa līmeni.

'Vecmodīgums'


Foto: PantherMedia/Scanpix

Lai veiksmīgi atbrīvotos no stresa, nodarbojieties ar to, ar ko nodarbojās jūsu vecvecāki. Piemēram, iemācieties adīt vai rakstiet vēstules ar roku.

Elpošanas kontrolēšana


Foto: PantherMedia/Scanpix

Elpošanu kontrolēt palīdzēs joga, ušu vai meditācija. Zinātnieki vairakkārt pierādījuši - elpošanas kontrolēšana ļauj mazināt stresa līmeni.

Tēja


Foto: PantherMedia/Scanpix

Viens no atspirdzinošākajiem, ar enerģiju pārpilnākajiem un arī nomierinošākajiem dzērieniem ir tēja. Vienīgi jāatceras daži vienkārši noteikumi - tēju pagatavojiet tējkannā, nemetiet tējas maisiņu verdošā ūdenī, dzeriet tēju bez cukura.

Runāšana


Foto: Shutterstock

Runājiet lēni. Tie, kuri runā ātri, neviļus rada stresu citos. Tāpēc jāiemācās runāt apdomāti un lēni. Tas palīdzēs mazināt stresa līmeni.

Fantāzija


Foto: PantherMedia/Scanpix

Fantazējiet! Lai sapņotu par kaut ko burvīgu, noteikti nav jāguļ zem segas ar acīm ciet. Centieties atceries bērnības ieradumu fantazēt - tas ļaus atpūsties gan ķermenim, gan prātam.

Atteikšanās no pilnības


Foto: Shutterstock

Nereti stresa līmenis pieaug tādēļ, ka cilvēki izvēlas nereālus mērķus. Ir jācenšas būt pieticīgākam, ja runa ir par mērķu izvirzīšanu - nav būtiski, vai tā ir karjeras izaugsme vai īpašu vakariņu pagatavošana.

Laika plānošana


Foto: PantherMedia/Scanpix

Plānojiet laiku, lai izvairītos no stresa situācijām. Virzīšanos pie lielāka mērķa speciālisti iesaka sadalīt posmos - tiecoties pie mazākiem mērķiem.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!