Foto: Shutterstock
Lai gan vairums cilvēku mūsdienu tehnoloģiju straujo attīstību un to plašo pielietojumu ikdienā vērtē samērā kritiski, tās nenoliedzami ir noderīgas un atvieglo atsevišķas dzīves norises. Tāpat tavs viedtālrunis lieti noderēs ne tikai fotogrāfiju uzņemšanai, sociālo tīklu lietošanai un kādas populāras spēles visu līmeņu iziešanai, bet arī prāta asināšanai. Lūk, aplikācijas, ko vari lietot brīvajos brīžos un kas uzlabos tavu atmiņu un koncentrēšanās spējas un vairos zināšanas!
NYTimes Crosswords

Visticamāk, jau zini, ka viens no efektīvākajiem veidiem, kā uzlabot prāta darbību un atmiņu, kā arī vairot zināšanas, ir krustvārdu mīklu risināšana. Lūk, šādu iespēju piedāvā arī aplikācija "NYTimes Crosswords", kurā ik dienas vari izpildīt krustvārdu mīklu, pārbaudot savas zināšanas visdažādākajās jomās. Jāpiebilst, ka, tā kā aplikācija ir angļu valodā, šādi tu arī teicami uzlabosi savas svešvalodas prasmes.

Foto: Kadrs no video

Lumosity

Šo aplikāciju var dēvēt par sava veida privāto "treneri", kas uzlabos tavas kognitīvās spējas – atmiņu un arī spēju koncentrēt uzmanību. Aplikāciju ir izstrādājuši eksperti, nodrošinot, lai tā spētu trenēt dažādas smadzeņu daļas. Tādējādi vari izvēlēties, vai koncentrēties uz atmiņas attīstīšanu vai uzlabot problēmsituāciju risināšanas prasmes, pie viena uzlabojot arī reakcijas ātrumu un spēju pielāgoties jauniem apstākļiem.

Foto: Publicitātes foto

Owl

Aplikācija tevi ik dienas nodrošinās ar dažādiem interesantiem faktiem, tā ļaujot arvien papildināt savas zināšanas. Aplikācijas iestatījumi ļauj izvēlēties, kad saņemt dienas ziņu, kā arī regulēt tās atvēršanas veidu.

Foto: Kadrs no video

Duolingo

Ja vēlies apgūt jaunu svešvalodu, piemēram, spāņu, itāļu, vācu, franču vai portugāļu, lejuplādē tālrunī šo aplikāciju un gūsti jaunās zināšanas brīvajos brīžos jebkurā vietā un laikā. "Duolingo" piedāvā gan tulkošanas iespējas, gan dažādus vingrinājumus un uzdevumus, kas ļaus trenēt gan runāšanas un rakstīšanas, gan lasītprasmi. Kādā pētījumā pat secināts, ka 34 stundas "Duolingo" lietošanas ir ekvivalents mācību semestrim augstskolā. Vērts izmēģināt, vai ne?

Foto: Kadrs no video

Quora

Lai cik neparasti jautājumi tev arī neienāktu prātā, "Quora" uz tiem atradīs atbildi ātri un vienkārši. Aplikācija piedāvā iespēju ierakstīt jautājumu, piemeklējot tam atbilstošu informāciju un tā ļaujot tev paplašināt savas zināšanas dažādās jomās.

Foto: Kadrs no video

HowStuffWorks

Aplikācija sniedz pieeju vairāk nekā 30000 izglītojošu rakstu un video no "Discovery Channel" arhīva. Tāpat šeit ir iespējas pārbaudīt savas zināšanas, izpildot dažādus testus un izvēloties jomas, kurās tavas zināšanas ir visspēcīgākās.

Foto: Kadrs no video

SimplePhysics

Ja vēlies pilnveidot savas zināšanas fizikā, kā arī uzlabot telpisko domāšanu un iztēli, aplikācija "SimplePhysics" ļaus to izdarīt aizraujošā un vienkāršā veidā – būvējot dažādas celtnes un pārbaudot to izturību dažādos apstākļos.

Foto: Kadrs no video

Charge Your Brain

Aplikācija piedāvā aizraujošas spēles, kas uzlabos tavas kognitīvās spējas. Izvēlies vienu no 13 spēlēm, uzstādi vieglu, vidēju vai grūtu sarežģītības līmeni un atpūties, pie viena uzlabojot atmiņu, koncentrēšanās spējas, uztveres un domāšanas ātrumu.

Foto: Kadrs no video
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!