Foto: Shutterstock
Cilvēkus, kas regulāri apmeklē treniņus un kas var dižoties ar lieliem muskuļiem, ļoti bieži uzskata par veselīgiem un ļoti spēcīgiem. Tomēr realitātē nereti notiek pretēji – ja cilvēks domā tikai par savu izskatu, laba veselība nenāk līdzi kā patīkams bonuss, tā tiek bendēta, lai sasniegtu mērķi. Speciālisti norāda, ka, audzējot muskuļus, ir ļoti būtiski neaizmirst arī par pašu galveno cilvēka muskuli – sirdi. Tāpat arī sabalansēti treniņi ir labākais veids, kā sevi pasargāt no traumām.

Fitnesa skaistuļus ikdienā var ieraudzīt ne tikai sporta zālēs, bet arī sociālo tīklu platformās un mediju publikācijās. Diemžēl aiz skaista ārējā izskata var slēpties ļoti nopietnas veselības problēmas. Ja cilvēks ir nolēmis mainīt savu vizuālo tēlu, ir ļoti svarīgi to darīt pārdomāti – pareizi un sabalansēti treniņi var palīdzēt sasniegt ne tikai iecerēto bildi spogulī, bet arī uzlabot veselību. Dzīvē bieži notiek pilnīgi citādi – cilvēki ne tikai veic vienveidīgus treniņus, bet arī lieto neatļautas vielas, kas nodara neatgriezenisku kaitējumu veselībai. Turklāt veselības problēmas var parādīties arī vēlāk, kad cilvēks jau pārstājis sevi bendēt ar neatļautajiem preparātiem.

Par to, kā cilvēku veselību var ietekmēt neapdomīgi mēģinājumi audzēt muskuļus un iegūt figūru, kas izskatās kā bodibildinga sportistiem, konsultē kardiologs Oskars Kalējs un bodibildinga sportists un treneris Emīls Ločmelis. Runājot par būtiskāko, sākot apmeklēt trenažieru zāli un mēģinot palielināt muskuļu masu, Ločmelis min vecumu – to nedrīkst darīt, pirms nav sasniegti 15 gadi un kauli vēl nav pilnībā attīstīti. Tāpat ir ļoti būtiski konsultēties ar speciālistu, kas palīdzēs ne tikai apgūt pareizu tehniku, bet arī piemērot slodzi ķermeņa tipam, cilvēka vajadzībām un iespējām.

Rakstā uzzināsi, kā muskuļu audzētāji kaitē savai veselībai, vai kaitējums ir neatgriezenisks un ko darīt, lai ne tikai izskatītos, bet arī justos labi.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!