Foto: Shutterstock

Rīgas domes Labklājības departaments aicina vecākus bez maksas piedalīties tiešsaistes nodarbībās par bērnu audzināšanas jautājumiem. Nodarbības paredzētas pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērnu vecākiem.

Tuvākās lekcijas notiks:

  • 5. janvārī pulksten 11 – "Kāpēc bērns melo?";
  • 9. janvārī pulksten 19 – "Kā vadīt sarunu ar bērnu par intīmiem jautājumiem?";
  • 10. janvārī pulksten 13 – "Kā stresu piedzīvo bērns?";
  • 11. janvārī pulksten 16 – "Vecāka ietekme bērna audzināšanā un attīstībā dažādos bērna vecumposmos";
  • 11. janvārī pulksten 18 – "Kāpēc bērns melo?";
  • 12. janvārī pulksten 14 – "Vecāka ietekme bērna audzināšanā un attīstībā dažādos bērna vecumposmos";
  • 12. janvārī pulksten 16 – "Kāpēc bērns melo?";
  • 12. janvārī pulksten 18 – "Kā stresu piedzīvo bērns?";
  • 17. janvārī pulksten 19 – "Kā vadīt sarunu ar bērnu par intīmiem jautājumiem?";
  • 22. janvārī pulksten 11 – "Kā vadīt sarunu ar bērnu par intīmiem jautājumiem?";
  • 24. janvārī pulksten 13 – "Kāpēc bērns melo?";
  • 25. janvārī pulksten 18 – "Vecāka ietekme bērna audzināšanā un attīstībā dažādos bērna vecumposmos";
  • 26. janvārī pulksten 13 – "Kā stresu piedzīvo bērns?";
  • 29. janvārī pulksten 10 – "Kā vadīt sarunu ar bērnu par intīmiem jautājumiem?";
  • 31. janvārī pulksten 13 – "Vecāka ietekme bērna audzināšanā un attīstībā dažādos bērna vecumposmos".

Lekcijas lasīs sertificēta skolas un izglītības psiholoģe, sertificēta klīniskā un veselības psiholoģe Elīna Seleviča un sertificēta klīniskā un veselības psiholoģe Iveta Krūmiņa.

Lekcijā "Kā stresu piedzīvo bērns un kā izprast bērna vajadzības, veidojot atbalstošu vidi? Ieteikumi bērna audzināšanai bez sodiem" tiks aplūkotas sekojošas tēmas – ievaddaļā vecākus iepazīstinās ar piesaistes teoriju, kas izskaidro trauksmes rašanos un regulāciju agrīnā bērnībā un pirmsskolas vecumā. Tālāk lekcijā tiks skaidroti stresa un trauksmes jēdzieni, aplūkotas pazīmes paaugstinātam stresam bērna dzīvē, kā arī sniegti ieteikumi stresa mazināšanai un atbalsta sniegšanai. Lekcijas noslēgumā tiks aplūkoti pozitīvas audzināšanas pamatprincipi un konkrētas pozitīvas disciplinēšanas metodes, kā arī tiks sniegtas atbildes uz dalībnieku jautājumiem.

Lekcijā "Vecāka ietekme bērna audzināšanā un attīstībā dažādos bērna vecumposmos (komunikācijas veidošana tehnoloģiju laikmetā starp bērnu un vecāku, konfliktu risināšanā, izlīgumos ģimenes lokā)" tiek aplūkotas sekojošas tēmas – ievaddaļā īss ieskatu piesaistes teorijā un tiks skaidrota tās nozīme un vecāka ietekme bērna agrīnajā attīstībā. Tālāk lekcijā tiks aplūkotas galvenās iezīmes bērna sociālajā un emocionālajā attīstībā pirmsskolas vecumposmā un vecāku loma tajā. Lekcijas noslēgumā tiks aplūkoti veselīgas komunikācijas un konfliktu risināšanas pamatprincipi bērnu savstarpējās, kā arī bērnu-vecāku attiecībās, jautājumi un atbildes.

Lekcijā "Kāpēc bērns melo?" tiks aplūkoti bērnu melošanas mērķi un izpausmes dažādos vecumposmos, kā arī tiks skaidrotas atšķirības starp meliem un fantāzijām. Tiks atklāti galvenie melošanas iemesli, sniegti ieteikumi, kā vecākiem reaģēt, ja bērns pieķerts melos, un kā veicināt bērna vēlmi un spēju teikt patiesību, kā arī sniegti padomi bērna veselīga pašvērtējuma veidošanai.

Savukārt lekcijā "Kā vadīt sarunu ar bērnu par intīmiem jautājumiem?" tiek aplūkotas sekojošas tēmas – kā bērns uztver savu ķermeni, kā runāt ar bērnu par ķermeni, kā atbildēt uz bērna jautājumiem par seksu vai dzimumorgāniem, kā iemācīt bērnam sargāt sava ķermeņa robežas un vai pastāv un kādas ir atšķirības zēnu un meiteņu audzināšanā. Nodarbības beigu daļā dalībnieki varēs saņemt atbildes uz sev interesējošiem jautājumiem.

Pieteikšanās: Iveta Krūmiņa, tālr. 28275992, e-pasts: konsultanti.psihologi@gmail.com (norādot konkrēto lekcijas tēmu un datumu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!