Foto: Shutterstock
No pirmdienas, 6. februāra, Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā (BKUS) mainījies maksas pakalpojumu cenrādis. Uz kuru pusi? Uz augšu! Proti, cenas pieaugušas diezgan būtiski. Ne visās pozīcijās, bet pietiekami, lai, iespējams, satrauktu vecākus, kuri nevēlas vai vairs nevar ilgāk gaidīt rindā uz valsts apmaksātu pakalpojumu.

BKUS virsārste Renāte Snipe portālam "Delfi" norāda: "Salīdzinājumā ar Bērnu slimnīcā sniegto pakalpojumu apjomu kopumā, maksas pakalpojumu skaits ir ļoti mazs. Izmaiņas maksas pakalpojumu cenrādī, kas stājušās spēkā no 2023. gada 6. februāra, ir notikušas regulārajā maksas pakalpojumu cenu pārskatīšanas kārtībā. Maksas pakalpojumu cenrādis tiek pārskatīts regulāri vairākas reizes gadā, sekojot līdzi tam, cik konkrētie pakalpojumi reāli izmaksā, kā arī šo pakalpojumu izcenojumiem citās veselības aprūpes iestādēs. Iepriekšējās izmaiņas Bērnu slimnīcas maksas pakalpojumu cenrādī apstiprinātas 2022. gada 10. oktobrī."

Lūk, BKUS piedāvā iepazīties ar dažiem piemēriem, kur maksas pakalpojumu cenas, ņemot vērā reālās pakalpojuma sniegšanas izmaksas, no 6. februāra ir augušas manāmāk:

  • vēdera ultrasonogrāfija – bija 35, tagad ir 55 eiro EUR;
  • gūžas ultrasonogrāfija zīdainim – bija 35, tagad ir 55 eiro;
  • Bērnu psihiatrijas klīnikas vadītāja konsultācija – bija 56, tagad ir 67 eiro;

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!