Foto: Ekrānšāviņš no video

Pēdējo gadu laikā visnotaļ apsveicamā tendence māmiņām pašām zīdīt savus mazuļus ar krūti palēnām iet mazumā. Lai rastu atbildes, kāpēc tā un ko māmiņas lietas labā varētu darīt, STV Pirmā! raidījumā "Māmiņu Klubs" savus padomus sniedz pieredzējusī zīdīšanas konsultante, psihoterapeite un piecu bērnu mamma Diāna Zande.

"Pēdējo gadu stress, ekonomiskās situācijas pasliktināšanās un neziņa gan jau arī ir darījusi savu, bet, kā es vienmēr savās lekcijās saku – apgalvojumi "man nav piena" un "es domāju, ka man nav piena" ir divas dažādas lietas. Ja māmiņa netiek pāri pirmajiem sarežģījumiem, var gadīties, ka viņa arī atmetīs zīdīšanai ar roku un aizies vieglāko ceļu, sāks dot maisījumus. Vēl es domāju, ka mēs vispār par maz stāstām par vecāku lomas grūto pusi – gan zīdīšanas, gan citu jautājumu sakarā. Audzināt bērnus ir skaisti, jā, bet arī grūti!" – atzīst pieredzējusī speciāliste.

Taču, arī ja ar zīdīšanu viss neizdodas kā plānots, māmiņai nav sevi jāšausta un jājūtas vainīgai.

Intervijā var uzzināt atziņas par realitāti, ko nozīmē būt vecākiem, par to, ka ir normāli neatbilst pārmēru romantizētajam priekštatam par perfekto māmiņu, un arī to, vai ir kāds noteikts vecums, kad mazuli zīdīt ir jābeidz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!