Foto: F64

Lai sabiedrībā popularizētu veselīgu dzīvesveidu un informētu cilvēkus, kā iespējams sevi pasargāt no saslimšanas ar 2. tipa cukura diabētu, novembrī Latvijā norisināsies sociālais projekts "Diabēta skola". Projekta laikā 22 "Euroaptiekās" ikviens varēs bez maksas noteikt cukura un holesterīna līmeni asinīs, kā arī saņemt konsultāciju par diabēta risku no speciāli apmācītiem farmaceitiem.

Tas būs iespējams "Euroaptiekās" Rīgā, Jūrmalā, Aizkrauklē, Valmierā, Daugavpilī, Jelgavā, Liepājā, Madonā, Rēzeknē, Ventspilī un Piņķos.

Projekta mērķis ir izglītot Latvijas iedzīvotājus par to, kā izvairīties no saslimšanas ar 2. tipa cukura diabētu, kā arī jau esošos hroniskos pacientus informēt, kā ikdienā atvieglot slimības norisi.

"Euroaptiekas" informatīvās kampaņas laikā stāstīs par to, kā dzīvot veselīgi – gan ikdienā kustēties pietiekami bieži un aktīvi, gan lietot veselīgu uzturu, lai izvairītos no 2. tipa diabēta.

Projekta laikā notiks arī publiski pasākumi – lekcijas un tikšanās ar speciālistiem gan Liepājā (6. novembrī), gan Rīgā (12. novembrī).

Sniegt padomus un konsultācijas "Euroaptiekas" organizētajos Diabēta skolas pasākumos ir aicināti vairāki speciālisti: Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) asociētā profesore, medicīnas doktore Ilze Konrāde, Diabēta māsu asociācijas vadītāja Līga Ārente, kā arī RSU studiju programmas "Uzturs" un "Uzturzinātne'' vadītāja Lolita Neimane.

Tāpat Diabēta skola savu īpašo auditoriju paredzējusi sasniegt ar Latvijas Diabēta federācijas un Latvijas Diabēta asociācijas palīdzību, kuras apvieno lielāko daļu diabēta pacientu, viņu tuviniekus un draugus.

Novembrī visās "Euroaptiekās" bez maksas varēs paņemt diabēta pacientiem nozīmīgus izglītojošus materiālus. Turpmākai paškontroles mērījumu veikšanai diabēta pacientiem būs pieejami arī bezmaksas aparāti cukura līmeņa asinīs noteikšanai, tāpat aptiekas klāstā būs dažādas pacientiem ar diabētu nepieciešamas preces, izvietotas speciālos, īpaši pamanāmos plauktos.

"Diabēta" skola (līdzās "Sirds veselības skolai") ir jau otrā sociāli orientētu pasākumu kopa, ko šogad rīko "Euroaptieka". Pasākumi notiek "Euroaptiekas" lielprojekta Veselīga dzīvesveida skola ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!