Foto: LETA

Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Senāta zālē, Dzirciema ielā 16, 7. jūlijā pulksten 15 svinīgi tiks atvērta RSU Ortopēdijas katedras docētāju sagatavotā mācību grāmata latviešu valodā "Traumatoloģija un ortopēdija".

Grāmatā profesora Andra Jumtiņa redakcijā apkopoti piecu RSU Ortopēdijas katedras docētāju Rutas Jakušonokas, Halinas Irēnas Jodzēvičas, Rolanda Gibnera, Modra Ciema, kā arī paša profesora Andra Jumtiņa sagatavotie materiāli, kas balstīti autoru klīniskajā pieredzē un padziļinātas literatūras datu analīzē. Izdevumā, kurā ietverts vairāk nekā 600 attēlu, sniegts plašs pārskats par kaula lūzumu īpatnībām, klasifikāciju, ārstēšanas principiem, mugurkaula traumatiskajiem bojājumiem, augšējās un apakšējās ekstremitātes bojājumiem, kā arī aplūkotas biežākās ortopēdiskās saslimšanas. Grāmatas uzdevums ir sniegt medicīnas studentiem nepieciešamās pamatzināšanas traumatoloģijā un ortopēdijā. Tuvākajā laikā tā būs pieejama SIA "Jāņa Roze" grāmatnīcās, SIA "Latvijas grāmata", kā arī RSU bibliotēkā.

Izdevuma svinīgajā atklāšanā uzrunu teiks RSU rektors profesors Jānis Gardovskis, RSU Medicīnas fakultātes dekāns profesors Guntis Bahs, kā arī Latvijas Traumatoloģijas – ortopēdijas asociācijas vadītājs dr. Aigars Vugulis.

Nepieciešamība pēc šādas mācību literatūras latviešu valodā ir neapšaubāma, to atzīst gan medicīnas studenti, gan mācībspēki. Kā atzīst paši grāmatas autori, nekas pasaulē nestāv uz vietas, arī traumatoloģija un ortopēdija attīstās, vakardienas un šīsdienas aktualitātes nomaina citas.

Grāmata izdota RSU izdevniecības un poligrāfijas daļā, kur pie tās izdošanas Teņa Niguļa vadībā strādāja redaktores Aija Lapsa un Inga Lievīte, maketētāja Ilze Reitere un vāka mākslinieks Mikus Čavarts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!