Foto: Shutterstock
No 12. līdz 14. maijam izstādē "Bērnu pasaule 2023" darbosies konsultāciju kabineti mātes un bērna veselībai un labsajūtai, kur, iepriekš reģistrējoties, bez maksas varēs saņemt speciālistu konsultācijas gan topošās un jaunās māmiņas, gan mazo bērnu vecāki, gan ikviens cits.

"Turpinot pagājušā gada izstādē iesākto un apmeklētāju cītīgi izmantoto iespēju, arī šogad kā īpašu dāvanu izstādes apmeklētājiem esam sagādājuši iespēju pilnīgi bez maksas saņemt padomus un palīdzību. Jo īpaši vērtīgi tas ir jaunajām māmiņām, kas varēs par savām vai bērniņa problēmām konsultēties pie Latvijā zināmiem un ikdienā grūti sasniedzamiem speciālistiem. Aicinām izvērtēt, reģistrēties un apmeklēt!" aicina izstādes "Bērnu pasaule" projekta vadītāja Aiva Borska.

Kopumā īpašas bezmaksas konsultācijas un seminārus, tikai iegādājoties izstādes ieejas biļeti, varēs saņemt 179 cilvēki.

Pārbaudi kāju vēnu veselību!

Grūtniecība ir papildu slodze māmiņas organismam, tostarp arī kāju vēnām. Tādēļ pēc mazuļa piedzimšanas, kā arī citos gadījumos, piemēram, smēķēšana, kontracepcija, liekais svars, fizisks darbs, augstpapēžu apavu valkāšana vai vienkārši slikta pašsajūta, speciālisti iesaka veikt kāju vēnu diagnostiku. Tāpēc izmanto lielisku iespēju un 12. maijā piesakies bezmaksas konsultācijai pie flebologa, ķirurga Vladislava Semeņuka, kas kāju vēnu veselību noteiks ar premium klases diagnostisko ultrasonogrāfijas iekārtu. Savukārt sestdien, 13. maijā, uz konsultāciju un vēnu skrīningu varēs pieteikties pie "Veselības centru 4" fleboloģes Patrīcijas Ivanovas.

Beidz stresot – risini!

Savukārt par dažādām emocionālās pašsajūtas problēmām – stresu, trauksmi, izdegšanu, depresiju u. c. – visās izstādes dienās sadarbībā ar "Veselības centru 4" konsultēs "Anti-Aging Institute" psiholoģe un personīgās izaugsmes trenere Zane Jankovska.

Konsultējies par pēcdzemdību vingrošanu un kustību terapiju!

Sertificēta pēcdzemdību trenere ar 15 gadu pieredzi un pēcdzemdību vingrošanas programmas "Born" mājas apstākļiem izveidotāja Santa Vula visās trīs izstādes dienās sniegs ieteikumus (pieteikšanās konsultācijām svētdienā būs papildus vēlāk), kā ar vingrojumiem uzlabot ķermeņa funkcijas un izskatu un izvairīties no muguras noslogošanas, aprūpējot mazuli. Turklāt māmiņas iegūs arī iespēju vienu reizi bez maksas apmeklēt nodarbību mammām ar mazuļiem. Savukārt sertificēta auguma psihoterapeite Inese Upe svētdien, 14. maijā, konsultēs par kustību terapiju un kā sadzīvot ar savu ķermeni pēc dzemdībām, ķeizargrieziena vai citām traumām.
Foto: Shutterstock

Uzzini, kā veiksmīgāk atgriezties darba vidē!

Atgriezties darba vidē, īpaši pēc bērniņa, ir izaicinošs laiks ikvienai māmiņai. Var sastapties ar diskriminējošiem darba devējiem vai pat šķist, ka esi zaudējusi spējas un izkritusi no aprites. Tāpēc sestdien, 13. maijā, trīs 30 minūšu garos atšķirīgos semināros karjeras konsultāciju un CV izstrādes telpas "VIP CV" dibinātāja un personības pilnveides trenere ar 17 gadu stāžu Rudīte Nīcgale palīdzēs saprast, vai turpināt strādāt esošajā darbavietā vai labāk atrast jaunu. Eksperte arī sniegs padomus, kā veiksmīgāk sevi prezentēt, kliedēs bažas, lauzīs darba meklētāju mītus un arī sniegs individuālas atbildes. Maksimālais klausītāju skaits katrā seminārā ­– 10 cilvēki. Notiks arī individuālas konsultācijas.

Konsultējies ar audiologopēdi, Montesori terapijas speciālisti!

Vecāki aicināti izmantot iespēju un 14. maijā saņemt audiologopēdes, Montesori terapijas speciālistes, skolotājas un veselības zinātņu un pedagoģijas maģistres Kristīnes Riemeres konsultāciju. Speciāliste konsultēs par runas un valodas traucējumiem un miofunkcionālo terapiju, lasītprasmju, rakstītprasmju, fonoloģisko spēju novērtēšanu un terapiju pirmsskolas un sākumskolas bērniem, kā arī Montesori terapijas iespējām.

Bet tas vēl nav viss...

Piektdien, 13. maijā, varēs saņemt arī sertificētas dūlas, vecmātes un zīdīšanas konsultantes Ingas Babures konsultācijas par gatavošanos dzemdībām un atbalstu zīdīšanā, kā arī izmēģināt "BTL Emsella" krēslu mazā iegurņa stimulācijai pie "Veselības centra 4" speciālistēm: 12. maijā – pie masāžas un ķermeņa estētisko procedūru speciālistes Danas Karlsbergas, bet 13. maijā – pie sertificētas medicīnas māsa Santas Vētras. Pilna konsultāciju programma un pieteikšanās konsultācijām un semināriem atrodama šeit.

Konsultācijas notiek ar "Veselības centra 4", "Arbor Medical Korporācija", sertificētas pēcdzemdību treneres Santas Vulas, dūlas, vecmātes un zīdīšanas konsultantes Ingas Babures, auguma psihoterapeites Ineses Upes un karjeras konsultantes, personības pilnveides treneres Rudītes Nīcgales atbalstu.

No 12. līdz 14. maijam Ķīpsalas hallē notiks bērnu preču un aktivitāšu izstāde "Bērnu pasaule 2023". Tā ir vienīgā izstāde Latvijā, kur vienuviet var apskatīt, salīdzināt un uzreiz nopirkt preces dažāda vecuma bērniem, turklāt par izdevīgām cenām! "Bērnu pasaule" mazākajiem apmeklētājiem piedāvās izbaudīt aizraujošus piedzīvojumus, turklāt izstādē varēs satikt arī tik ļoti iemīļoto Tutu!

Vairāk uzzini te.

Izstādi "Bērnu pasaule" rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1.

Izstādes darba laiks:

  • 12.,13. maijā – no pulksten 10 līdz 18;
  • 14. maijā – no pulksten 10 līdz 17.

Pērc biļetes tagad – pirms izstādes ir lētāk:
Ieejas biļešu cenas līdz 11. maijam:

  • Bērniem no trīs gadu vecuma – viens eiro;
  • Pieaugušajiem – divi eiro;
  • Ģimenes biļete (2+2 vai 1+3) – pieci eiro;
  • vairāk bērnu – 0,50 eiro par katru;
  • Pensionāriem un invalīdiem (uzrādot apliecību) – viens eiro;
  • Bērnam invalīdam (uzrādot apliecību) – bez maksas.

Ieeja ar dzīvniekiem aizliegta!
Izstādes laikā biļetes būs dārgākas!

Viena biļete – divas izstādes!
"Bērnu pasaules" ieejas biļete ir derīga arī vienlaikus Ķīpsalā notiekošās dārzkopības izstādes "Dārzs un dzīvesstils" apmeklējumam. Vairāk uzzini šeit.

Autostāvvieta bez laika ierobežojuma:

  • Vieglajam auto – četri eiro;
  • Autobusam – seši eiro.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!