Foto: PantherMedia/Scanpix
Labdien! Nezinu, kā pareizi likvidēt matiņus uz vēdera zem nabas. Ja rausta ar pinceti, tad tie mēdz ieaugt un vēders izskatās neglīti no matiņu raustīšanas. Ar šo problēmu cīnos jau pāris gadus. Kā lai tiek pie gludas un bezrētainas ādas matiņu likvidēšanas rajonā uz vēdera?

Atbild "Capital Clinic Riga" dermatoloģe Linda Kapteine

Labdien!

Ļoti laba alternatīva vēdera matiņu izraušanai ir lāzerepilācija šai zonai.
Ja raustot vai mehāniski epilējot matiņus, mūsu ādā rodas iekaisumi, paliek rētiņas, tad veicot lāzerepilācijas, šī zona sadzīst bez iekaisuma, neieaug mati, ataugšana notiek vēlāk nekā izraujot, ne ātrāk kā pēc 3 - 4 nedēļām.

Un, periodiski atkārtojot šo procedūru, matu augšana kļūst aizvien lēnāka, procedūras jāveic retāk - vienu reizi 3 - 6 menešu laikā.

Galvenie nosacījumi, lai lāzerepilācija būtu veiksmīga, ir, lai matiņi būtu kaut nedaudz pigmentēti, jo baltos matiņus lāzers "neredz", kā arī, lai nebūtu nosauļota āda.

Lasītāju ievērībai: Lai saņemtu speciālista e-konsultāciju, lūdzu, nosūti savu jautājumu uz e-pasta adresi: sieviete@delfi.lv. Redakcija patur tiesības rediģēt tekstu. Speciālistu ieteikumiem ir tikai izglītojošs raksturs, un tie nevar aizstāt speciālista konsultāciju klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!