Foto: Quartus

Jautājums: Vai Jūs, lūdzu, varētu pastāstīt, kad ir ovulācija, vai arī parādās temperatūra? Man temperatūra ir 37°, nav augsta, slikti nejūtos, tik nogurums ir! Īsti arī nezinu, kad man ir ovulācija, pirms trim mēnešiem pārtraucu lietot kontracepciju (Yasminelle).

Vēlamies tikt pie bērniņa! Menstruālais cikls, liekas, ir normāls tagad. Pirmo mēnesi pēc 40 dienām tikai sākās mēnešreizes, nākamajā mēnesī pēc 28 dienām! Man ir divdesmit trīs gadi. Paldies jau iepriekš!

Atbild Dr. Daiga Baranovska (ārstu prakse "Quartus"):

Ovulācija parasti notiek ~14 dienas pirms nākamo menstruāciju sākšanās. Ja menstruālais cikls ir 28 dienas, tad parasti tas notiek 14. cikla dienā. Pēc ovulācijas progesterona ietekmē parasti ķermeņa temperatūra paaugstinās par 0,4-0,8°C. Ja iestājas grūtniecība, tad šāda temperatūra saglabājas arī pirmajos grūtniecības mēnešos, taču visbiežāk īpaši netraucē un sūdzības nerada.

Ja vēlaties ovulācijas laiku noteikt precīzāk, tam var lietot aptiekās nopērkamus speciālus ovulācijas testus.

Lasītāju ievērībai: Lai saņemtu ārsta e-konsultāciju, lūdzu, nosūti savu jautājumu uz e-pasta adresi: sieviete@delfi.lv. Redakcija patur tiesības rediģēt teksta garumu un pareizrakstību, kā arī saglabāt vēstules autora anonimitāti. Šiem ieteikumiem ir tikai izglītojošs nolūks, un tie nevar aizstāt speciālista konsultāciju klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!