Foto: PantherMedia/Scanpix
Manam bērnam ir gads un pieci mēneši. Pirms trim mēnešiem pamanīju, ka bērns sāk sist galvu pret gultu, sienu un vannu. Konsultējos pie bērnu neirologa, tas man paskaidroja, ka sit no garlaicības un lai to novērstu, ir jānovērš uzmanība ar mantiņām vai kādām nodarbībām. Tagad situācija ir mainījusies - bērns sit galvu pret visu- mantām, durvīm, gultu, manu kāju, pret visu, ar ko saskaras savā ceļā.
Pamanīju, ka sit galvu uz katru aizliegumu - "Nedrīkst", bet arī bez aizlieguma sit galvu. Kad sit galvu es vinjam aizrādu ar "nedrīkst", un pēc tā viņš vēlreiz uzsit ar galvu. Sit, pieņemu, nesāpīgi, jo asaras neizplūst. Paskaidrojiet, lūdzu, ar ko tas ir saistīts un kā uz to reaģēt?

Atbild Ingrīda Cera, ārste-psihiatre, Ceras I. prakse psihiatrijā

Labdien!

Ir gadījumi, kad bērni šādā veidā nomierinās. Tās ir vienveidīgas kustības - sit, šūpojas u.tml., šādi noņemot iekšējo spriedzi. Domāju, lai izslēgtu nopietnas problēmas bērna attīstībā, būtu lietderīgi doties pie bērnu psihiatra uz konsultāciju.

Lasītāju ievērībai: Lai saņemtu speciālista e-konsultāciju, lūdzu, nosūti savu jautājumu uz e-pasta adresi: sieviete@delfi.lv. Redakcija patur tiesības rediģēt tekstu. Speciālistu ieteikumiem ir tikai izglītojošs raksturs, un tie nevar aizstāt speciālista konsultāciju klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!