Foto: RIA Novosti/Scanpix
Teju katra sieviete var nosaukt vismaz vienu lietu, kas viņu neapmierina savā izskatā. Lai to labotu, esam gatavas stundām ilgi svīst sporta zālē un mocīt sevi ar drastiskām un pat neprātīgām diētām. Tomēr cerēto rezultātu ne vienmēr iespējams sasniegt ar gribasspēku, jo ne visas daiļā dzimuma pārstāves ir apveltītas noteiktiem parametriem vai kaulu uzbūvi. Šai sakarā portāls "Shape" apkopojis piecas lietas, par kurām savā izskatā sapņo katra sieviete.

Stingri augšstilbi un tvirti gurni

Stingri un tvirti augšstilbi ir tikpat iekāroti kā dizaineru darinātas rokassomiņas, tomēr atsevišķām sievietēm smalkas uzbūves kājas kombinācijā ar apaļīgiem gurniem ir neaizsniedzams sapnis dabas doto skeleta īpatnību dēļ.

Valda mīts, ka gurnu formu iespējams koriģēt, lietojot kontracepcijas tabletes, tajās esošo hormonu dēļ, tomēr speciālisti uzsver, ka gurnu dabisko platumu nav iespējams mainīt.

Ja slaidas kājas un vidēji plati gurni, kas starp kājām veido nelielu atstarpi, ir vien tāls sapnis, kompensē šo izskata īpatnību, trenējot kāju muskulatūru un iegūstot atlētiskas un stingras ķermeņa formas.

Izteikta vēdera prese

Ne katrs var uztrenēt vēdera preses muskuļus tā, lai arī to apakšējā daļa būtu tikpat stingra. Nereti cilvēkiem ir ģenētiski iedzimta nosliece uz vēdera apakšējās daļas veidoties nelielam tauku slānītim, kas attiecīgi "nosedz" muskuļus.

Lai sasniegtu perfekti trenētu vēderu, ķermeņa tauku masas indekss jāsamazina teju līdz neveselīgam, kas var ietekmēt organisma un kaulu veselību un arī menstruālā cikla normālu darbību, brīdina eksperti.

"Nē!" omīšu rokām

Sievietēm tauku uzkrāšanās zem augšdelmiem ir ģenētiski iedzimta. Lai mazinātu to daudzumu, nepieciešami vismaz sešas nedēļas ilgi un intensīvi tricepsu un bicepsu treniņi, līdz tiks manīti pirmie rezultāti. Tomēr arī pēc tam apakšdelmiem jāpievērš īpaša uzmanība, neļaujot zust iegūtajam muskuļu tonusam. Tiesa, ne katra sieviete spēj šai vietā uztrenēt stingru muskulatūru, pateicoties gēniem, kā arī nepietiekamajam testosterona līmenim organismā.

Uz iekšu ierāvies vēders

Vienīgais veids, kā panākt vēdera ieraušanos uz iekšu, ir, ievērojot stingru un neveselīgu diētu, jo vēdera preses muskulatūra jebkurā gadījumā būs nedaudz izvirzīta. Lai vēders izskatītos ierāvies, būtu jāuzņem neveselīgi maz pārtikas, tādējādi laupot savam organismam barības vielas un nodarot kaitējumu veselībai, brīdina speciālisti.

Neliela sēžamvieta

Ja daba tevi apveltījusi ar apaļumiem un izliekumiem, nevari gaidīt, ka tava sēžamvieta izskatīsies miniatūra, bet gurni – šauri. Tiesa, pēcpuses un gurnu izskatu un formu iespējams uzlabot ar treniņu palīdzību, stiprinot sēžamvietas muskuļus un mazinot taukus. Jo spēcīgāki būs muskuļi, jo stingrāks un formīgāks izskatīsies arī augums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!