Foto: Shutterstock
Krūšu samazināšana izmaksā ievērojami dārgāk nekā palielināšana. Neizpratnē par šādu situāciju ir kāda "Viņa" lasītāja. Sieviete vaicā – kā tas nākas, ka procedūra, kas ir nepieciešama dzīves kvalitātes uzlabošanai, ir dārgāka par krūšu palielināšanu.

Lai arī lielas krūtis daudzi uzskata par vienu no sievietes pievilcības pamatlietām un netrūkst sieviešu, kas uzskata – daba viņas nav apveltījusi pietiekami –, dzīve ar ļoti lielām krūtīm ne vienmēr ir viegla. Ļoti lielas krūtis ikdienā var radīt ļoti diskomfortu, muguras sāpes un citas problēmas. "Healthline" skaidro, ka sievietēm ar pārāk lielām krūtīm bieži ir līka mugura un viņas cieš no sāpēm plecos, kā arī sprandā. Krūtis var padarīt bērna zīdīšanu sarežģītāku, kā arī sportošanu ļoti grūtu un sarežģītu. Tāpat lielas krūtis var negatīvi ietekmēt miega kvalitāti, jo iekārtoties ērtā pozā var būt ļoti grūti.

Ņemot vērā, ka krūšu samazināšana daudzām sievietēm ir nepieciešamība, nevis untums, viņas ir neizpratnē par šīs procedūras dārdzību. Plastiskais ķirurgs Valdis Ģīlis skaidro, ka krūšu samazināšanas un palielināšanas operāciju izmaksas ir atkarīgas no vairākiem faktoriem. Jo operācija ir sarežģītāka un ilgāka, jo tā būs dārgāka. Protams, katrs gadījums ir individuāls, bet krūšu palielināšanu, ja nerodas nekādas komplikācijas, var veikt krietni ātrāk nekā samazināšanu.

"Krūšu palielināšana var būt par ļoti vienkārša," norāda Ģīlis. "Ja viss ir ideāli, tad krūšu palielināšanas operācija sastāv no tā, ka uztaisa, visbiežāk pa zemkrūts kroku, četrus centimetrus lielu griezienu, trāpa uzreiz pareizā slānī, kur izveido kabatu un ieliek implantu iekšā. Aizšuj ciet." Speciālists norāda, ka Zviedrijā esot ķirurgs, kas pazīstams ar ļoti ātru darbu – viņš abu krūšu palielināšanu veic 15-17 minūšu laikā. Tiesa, šis speciāls rūpīgi atlasa pacientus, jo katram pacientam procedūras ilgums un sarežģītība var atšķirties.

Runājot par faktoriem, kas veido operācijas cenu, Ģīlis min materiālus, ieskaitot pašu implantu un medikamentus, personāls (līdz pat sešiem cilvēkiem) un operācijas laiks. Speciālists norāda, ka ikviena minūte ir būtiska, rēķinot operācijas gala cenu. "Ja operācijas laiks ir īss – pusstunda līdz 40 minūtes – cena par operāciju būs viena. Mastopeksija vai redukcijas mastopeksija, kad ir ne tikai jāsamazina krūtis, bet arī jāpaceļ uz augšu laika ziņā ir ievērojami garāka operācija." Šī procedūra var būt pat līdz trim reizēm ilgāka.

Būtiski ir arī citi apgrūtinājumi, kas krūšu samazināšanu padara dārgāku. "Tas nav tā, ka tad, ja kaut ko vajag izņemt laukā, vienkārši pārgriež ādu, izņem kaut ko un aizšuj ciet. Parasti pie šīm operācijām ir jāpārvieto areola uz augšu. Vienkārši izgriežot laukā, viņai tiks sagrauta asinsrite," skaidro speciālists. Šīs darbības prasa papildu laiku. Arī pati samazināšana nav vienkārši gabala izgriešana. "Ja kaut ko vienkārši izgrieztu un aizšūtu, tā vieta deformēsies, jo tā rēta ar laiku viņu savilks. Ir lēveri, kas viens pret otru jāliek, jānostiprina apakšējā mala." Šādas operācijas laika ziņā bieži aizņem līdz pat trīs stundām.

Ģīlis norāda, ka šīs operācijās pat nav īsti salīdzināmas – krūšu samazināšana ir krietni sarežģītāka. Pat pacienta mērīšana pirms implanta ielikšanas ir daudz īsāka nekā pirms krūšu samazināšanas vai pacelšanas. Ģīlis gan uzsver, ka nav divu vienādu pacientu un operācijas, kaut vai nedaudz, bet vienmēr atšķiroties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!