Kāpēc mani zobi tik bieži bojājas, ja es to tīru trīsreiz dienā? Principā saldumus nepatērēju, dzeru papildus kalcija tabletes. Bet ik pa gadam ir kādi septiņi caurumi! Zobi paši lieli, balti, skaisti, tikai tās nervu mocības pie daktera.

Atbild Svetlana Piskunova, "Tropi", SIA 

Labdien!  Ka ir zināms, zobu higiēnai ir ļoti liela nozīme, īpaša nozīme ir higiēnas kvalitātei, ne tikai, cik bieži tiek tīrīti zobi. Svarīgi pie zobu tīrīšanas lietot arī zobu diegu. Pie zobu higiēnista var veikt testu - pārbaudīt vai uz zobiem pēc zobu tīrīšanas paliek aplikumi vai ne. Ir iespēja arī Stomatoloģijas institūtā veikt speciālu izmeklēšanu, lai noteiktu Jūsu gadījumā kariesa intensitāti.

Atbild Dmitrijs Rukavišņikovs, "M.Bērziņa zobārstniecība"

Labdien! Pirmais iemesls varētu būt nepilnīga mutes higiēna - nepareiza zobu tīrīšana, zobu diega nelietošana u.c.

Otrais - nepareizi ēšanas paradumi.

Trešais - nepareizā diagnostika - Hipo vai hiper diagnostika. Atrod vai nu mazāk (bet vēlāk vairāk) vai nu uzreiz vairāk "cauru" zobu.

Ceturtais - sliktas kvalitātes plombes.

Atbild Maija Albiņa, "Zobārstniecības klīnika Akrībija", SIA

Labdien! Jāizvērtē Jūsu zobu tīrīšanas tehnika un arī diēta (biežas ēdienreizes un saldināti dzērieni  var veicināt kariesa attīstību).

Lasītāju ievērībai: Lai saņemtu speciālista e-konsultāciju, lūdzu, nosūti savu jautājumu uz e-pasta adresi: sieviete@delfi.lv. Redakcija patur tiesības rediģēt tekstu. Speciālistu ieteikumiem ir tikai izglītojošs raksturs, tie nevar aizstāt speciālista konsultāciju klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!