Nu jau pandēmijas gadus atceramies kā ļaunu murgu, kad mums tika atņemts viss – darbs, attiecības, iespējas un arī dzīvības. Covid-19 bija globāls un ļoti smags pārbaudījums, kam it kā pielikts punkts. Bet vai pa īstam?

Lai arī atcelti visi ierobežojumi un pat maskas nekur nav jāvalkā, ar kovidu joprojām slimo. Kurš vieglāk, kurš smagāk – bet joprojām. Slimību un profilakses (SPKC) apkopotā statistika par šā gada 20. nedēļu (15. – 21. maijs) liecina, ka pozitīvo C-19 testu skaits bijis 15%, kas ir par 7,3% vairāk nekā iepriekšējā nedēļā. Kas notika šajā nedēļā? Latvijas hokeja izlases spēles "Arēnā Rīga". Vai šim pasākumam, kad vairāki tūkstoši cilvēku slēgtās telpās skaļi kliedz un dziļi elpo, atbalstot savu komandu, ir kāda ietekme uz saslimstību? Ir gan, saka Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas Infekciju uzraudzības dienesta vadītājs un infektologs Uga Dumpis. Bet mūs taču vēl gaida arī Dziesmu svētki, kuros dalībnieku un skatītāju būs pāris reizes vairāk!

"Tas, ka inficēties hokeja spēlēs varēja, – viennozīmīgi," sarunā ar "Delfi" pieļauj Uga Dumpis. "Skaidrs, ka arēna bija augsta riska vieta. Dziesmu svētki notiks ārā, bet risks tāpat būs. Redziet, tas notiek viļņveidīgi – pirms divām, trim nedēļām saslimstība bija augstāka, un šis vilnis tagad ir beidzies."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!