Foto: DELFI Aculiecinieks

22. un 23. augustā Lucavsala pārtapšot par krāšņu sajūtu, garšu un emociju dārzu Daugavas malā. Festivāls HELSUS vienkopus pulcēšot aptuveni 100 ekspertus un meistarus, kuri darbojas veselības, izglītības un garīgās attīstības sfērā, sola organizatori.

"Jebkuras ģimenes, uzņēmuma vai valsts labklājība un laime sākas ar tās cilvēkiem – veseliem, laimīgiem un garīgi attīstītiem. Tāpēc nolēmām rīkot festivālu, kas sniegs priekšstatu par dažādām sevis pilnveidošanas praksēm un instrumentiem," stāsta festivāla organizatoru pārstāve Agnese Irbe.

Festivālā darbosies septiņas meistarklases jeb dārzi, kuri tiks veltīti konkrētām tēmām. Uztura dārzā būs iespēja uzzināt visu par un ap veselīgu uzturu. Fiziskās kultūras dārzā notiks dažādas prakses ķermenim un garam (Joga, U-Šu, Cigun, Taici u.c.). Alternatīvās medicīnas dārzs sniegs ieskatu homeopātijā, herbalistikā, prenetālajā psiholoģijā, fitoterapijā u.tml. Sevis izzināšanas dārzs būs veltīts astroloģijai, psiholoģijai, izziņas literatūrai, dažādām zinību skolām, izglītojošām nometnēm un festivāliem, sakrālajai ģeometrijai. Īpašā Dvēseles dārzā uzstāsies skaņu, krāsu, mūzikas, deju un aromterapijas meistari, notiks dziedāšanas prakses, gongu un meditācijas nodarbības. Vides dārzā būs iespēja uzzināt par svētvietām, eko ciematiem, kupolmājām un rīkstniecību. Bērnu dārzs aptvers tēmas, kas saistītas ar bērnu attīstību, izglītību, audzināšanu alternatīvajā vai netradicionālajā kontekstā. Izejot secīgi visus dārziņus, cilvēks ir aicināts katrā no tiem atrast savu ziedu (instrumentu), lai veidotu savu ziedu buķeti, kas ikdienā ienesīs veselību, labklājību, prieku un kādu jaunu atklāsmi. 

Uz festivāla lielās skatuves pa dienu uzstāsies dažādi lektori, bet vakarā mūziķi, Lucavsalas teritorijā darbosies bērnudārzs Little More, tirdziņš skaistumam un dvēselei un veselīgas ēdināšanas uzņēmumi. Dalību festivālā jau apstiprinājušas grupas "Iļģi", dziedātāja MNTHA, Andre Stern – vieslektors no Francijas, kustības "Bērnības ekoloģija" veidotājs, profesors Jure Biechonski no Igaunijas, Artūrs Šulcs -psihoterapeits un pārmaiņu treneris, Edgars Mednis un klīnika Similia, Biedrība "Esi brīvs!", centrs Dzīvotprieks, Vilnis Lejnieks - pirtnieks un dziednieks, Krista Džulija Kirkupa - skaņas terapeite un gongu meistare, Izabella Reuta un Jānis Pūķis - gongu meistari, Ojārs Rode – "99 Baltie zirgi", veidotājs, Astiva Ginters, Andris Račs, transpersonālās izglītības institūts, "Baltijas Astroloģijas skola", "Reiki Latvija", studija "Jūties labi", centrs "Mansards", centrs "Gaismas laiva", "Gara Vasara", Dagnijas Brūveres "Sulu kūre", Igors Kudrjavcevs, herbalistikas meistars Juris Bušs, Artūrs Tereško, psiholoģijas doktore Anita Lasmane, krāsu terapijas meistare Elita Goldmane, agronome, bioloģiskās lauksimniecības eksperte Ilze Žola, fusion dance pasniedzēja Premal Madina, Agrita Jēruma - aromterapijas meistare, Jānis Arvīds Plaudis - grafoloģijas speciālists, Kaspars Rikards – arhitekts, profesors Anatolijs Danilāns, sakrālā ģeometrija, Undīnes pasaku māja, Inga Gromova – sejas joga, Atma – vēdiskās kultūras centrs, Dvēseles dziednīca, Pirts skola, Kaspars Strazdiņš un kupolmājas, Lucavsalas ekociemats, Gaismas dārzi ekociemats, Līga Dzene un Access Bars, Dr. Sigita Siliņa – jauniešu profesijas izvēle, Cade, Calendula, Dr. Krumpāne – prenetālā psiholoģija, Sergejs Demidovs - Baltijas Cigun asociācijas vadītājs, Latvijas sporta U-ŠU federācija, Laura Baune, darbosies vairākas pirtis (ņemiet līdzi pēršanās tērpu) un daudzi citi meistari.

Plašāka informācija: www.helsusfestival.com

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!