Vēlos apspriesties par kājām. Man nepatīk manas kājas, jo liekās, ka tās ir pārāk resnas un apaļīgas. Es sveru 57 kg un esmu 1.70 m gara. Manas kājas nav garas, bet ir normālas. Ļoti vēlos tievas kājas. Kā domājat, ko labāk iesākt?

Atbild klīnikas Premium Medical interniste Dace Cibule un fizioterapeite Sanita Ārgale

Tā kā Jums ir optimālas svara un auguma attiecības, svaru daudz samazināt nebūtu ieteicams. Jāņem vērā arī Jūsu vecums, kas jautājumā nav norādīts. Būtu vēlams pārbaudīt vispārējo veselības stāvokli, kā arī veikt kāju vēnu pārbaudi. Ja šajā jomā viss ir kārtībā, pastāv vairāki veidi, kā savu ārējo veidolu pēc iespējas tuvināt ideālam, ieteicamākais no tiem ir mērķtiecīga, tieši uz attiecīgo ķermeņa daļu vērsta vingrinājumu sistēma, kas, regulāri veikta, var palīdzēt iegūt sev vēlamākas aprises. Iespējams, Jums lieliski palīdzētu jogas, stiepšanās vingrinājumi.

Vislabāk būtu konsultēties ar fizioterapeitu vai profesionālu fitnesa treneri, kas sastādītu uz rezultātu vērstu optimālāko individuālo programmu. Lieliski var palīdzēt arī dažādas procedūras, vislabāk limfas atteci veicinošas (limfodrenējošā masāža, zemūdens masāža, Triactiv masaža, kurā apvienota trīskārša iedarbība ar lāzeri, aukstumu un vakuumu), tāpat var palīdzēt dūņu aplikācijas, ķermeņa ietīšanas u.c. ārstnieciskās un kosmētiskās procedūras. Vislabākais efekts, visticamāk, būs, ja vingrinājumus apvienosiet ar procedūrām.

Pastāv arī plastiskās ķirurģijas metodes, piemēram, lāzera lipolīze, ar ko iespējams noņemt liekos tauku "polsterīšus" no gurniem, augšstilbiem un citām ķermeņa zonām. Īpaši labu rezultātu ar šo metodi var panākt, samazinot tauku "polsterīšus" tajās vietās, kas nepakļaujas citām metodēm - diētai, sportošanai u.c. Tā, protams, jau būtu ķirurģiska iejaukšanās, tādēļ ieteicama vienīgi tad, ja citas metodes izrādās mazefektīvas.

Lasītāju ievērībai: Lai saņemtu speciālista e-konsultāciju, lūdzu, nosūti savu jautājumu uz e-pasta adresi: sieviete@delfi.lv. Redakcija patur tiesības rediģēt tekstu. Speciālistu ieteikumiem ir tikai

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!